Mazare, intampinat la Inviere cu diploma de "cel mai curajos primar": Ce i-a transmis preotul

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 08:45
5390 citiri
Mazare, intampinat la Inviere cu diploma de "cel mai curajos primar": Ce i-a transmis preotul
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost intampinat, sambata noapte, in campusul social Henri Coanda, din municipiu, de peste o suta de persoane care l-au aplaudat si imbratisat inaintea slujbei de Inviere la care edilul participa, el primind si o diploma pentru "cel mai curajos primar".

Mazare a ajuns in campusul social cu un jeep, cu mai putin de o jumatate de ora inainte de miezul noptii, fiind imbracat in cunoscutul sau costum de culoare kaki si purtand o bereta rosie, el fiind imtampinat cu aplauze de cele peste o suta de persoane care i-au scandat numele si s-au imbulzit sa dea mana cu el si sa-l imbratiseze. Edilul a primit o diploma de "cel mai curajos primar" de la o tanara blonda, care purta o bereta rosie, asemanatoare celei purtate de Mazare.

Inaintea intrarii in biserica, primarul Radu Mazare a declarat ca a venit cu crucea data de catre Arhiepiscopul Tomisului atunci cand a inaugurat cartierul social si a spus ca va continua sa construiasca acest cartier, anuntand astfel ca intentioneaza sa realizeze si partea a doua a acestuia.

"Am sa fac si partea a doua, chiar daca sunt multi dusmani care nu vor sa-l fac. Am sa ma rog sa fie liniste in tara asta ca sa putem construi si pentru oamenii amarati", a spus Mazare.

La miezul noptii, la scurt timp dupa edilul Constantei, la biserica din cartierul social Henri Coanda au sosit fratele primarului, Mihai Mazare, si fiul sau, Raducu.

"Nu am facut nimic cu gandul de a face rau"

Primarul Constantei, Radu Mazare, a spus la finalul slujbei de Inviere din biserica aflata in campusul social Henri Coanda din municipiu ca aici se simte mai aproape de ceea ce inseamna Dumnezeu si ca acest cartier reprezinta un bun exemplu de convietuire intre musulmani si crestini.

Edilul a asistat la toata slujba din biserica, a fost primul care a primit lumina, dupa care ceremonia religioasa a continuat cateva minute in fata lacasului de cult, Mazare fiind asezat chiar langa preot.

La finalul slujbei, acesta i-a transmis primarului ca toti locuitorii din campusul social Henri Coanda se bucura ca a venit aici si i-a multumit pentru acest lucru.

"Va multumim ca ati fost alaturi de noi, Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa va dea sanatate si sa sa va ajute", i-a transmis preotul.

El i-a oferit apoi microfonul lui Radu Mazare pentru a spune cateva cuvinte multimii, insa primarul a refuzat in prima faza, dupa care a rostit la statia de amplificare doar "Hristos a Inviat"!.

Mazare a declarat apoi jurnalistilor ca a preferat sa vina in noaptea de Inviere in campusul social Henri Coanda pentru ca aici se simte mai aproape de ceea ce inseamna Dumnezeu.

"Aici am fost si anul trecut, aici ma simt mai aproape de ce inseamna Dumnezeu si de ce inseamna sa faci bine, de ce inseamna milostenie. Degeaba faci o mie de cruci si te rogi in biserica pentru tine daca atunci cand ai iesit nu-ti indrepti privirea si atentia catre un om care are o nevoie. (...) Nu sunt foarte religios, nu tin toate canoanele, dar tot ce am facut a fost cu gandul de a face bine, nu am facut nimic cu gandul de a face rau", a spus Radu Mazare.

El a mentionat ca va continua acest proiect si va realiza si cea de-a doua etapa a campusului pentru ca mai sunt oameni care nu unde sa locuiasca.

Primarul a precizat ca acest cartier reprezinta un exemplu de intelegere intre crestini si musulmani.

"Ceea ce se intampla aici in cartierul asta este un exemplu pentru Constanta, pentru Romania, pentru toata lumea. Jumatate dintre ei sunt musulmani si jumatate sunt crestini si n-a fost niciodata vreun conflict intre un musulman si un crestin, niciodata", a afirmat edilul, care a promis ca aici va fi ridicata si o geamie pentru musulmanii care locuiesc in campus.

"Basescu pur si simplu sa ne lase in pace sa traim"

Intrebat de jurnalisti daca l-a iertat pe Traian Basescu, Mazare a spus ca nu-i doreste acestuia raul si ca fiecare plateste in fata lui Dumnezeu.

"As vrea sa scapam de Basescu pentru noi, pentru tara ca sa putem sa traim normal si sa facem, sunt atatea nevoi in tara. Nu ma intereseaza ca dupa ce nu mai este sa-i faca cineva rau, vreau pur si simplu sa ne lase in pace sa traim. Am avut multi competitori, am avut multi vrajmasi, nu am facut rau nimanui, fiecare plateste in fata lui Dumnezeu", a explicat Mazare.

El a afirmat ca s-a spovedit Arhiepiscopului Tomisului si ca a trimis o icoana fostilor colegi de celula din arestul Politiei Capitalei.

"Am fost la Inalt Prea Sfintia Sa care mi-a spus ca ma va spovedi sambata, eu am fost la el joi, vineri m-am judecat si mi-a spus sa ma intorc sambata sa ma spovedesc, ceea ce s-a intamplat si mi-a dat o icoana foarte frumoasa pe care a scris cateva randuri, am scris si eu cateva randuri si le-am trimis-o celor din celula numarul 17 unde am stat. Le-am scris asa: Pentru cei care m-au primit cu sufletul deschis, pentru cei care sufera pe drept sau pe nedrept sa stie ca daca fac bine intotdeauna Dumnezeu ii va ajuta. Sa fie puternici", a declarat Mazare.

El a mentionat ca va continua aceasta seara intr-un club. "Merg, mananc si ajung intr-un club in seara asta", a spus Mazare.

Intrebat cum se impaca slujba de Inviere cu clubul, primarul a raspuns: "Pai nu a spus parintele sa ne bucuram?", dand asigurari ca se va distra putin, pastrandu-se pentru 1 Mai.

O noapte de arest

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Cei doi au fost eliberati din arestul politiei Capitalei dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, la momentul respectiv decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Vineri seara, instanta suprema a decis definitiv ca Radu Mazare sa fie cercetat in continuare in libertate, respingand astfel recursul DNA fata de controlul judiciar dispus in cazul edilului.

Lumina Sfanta, adusa cu salupa din largul Marii Negre

La Constanta, Sfanta Lumina a fost adusa din largul Marii Negre de catre Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a tinut apoi Slujba Invierii la Catedrala Arhiepiscopala, intr-o zona in care se gasesc ruinele vechii cetati a Tomisului.

In jurul orei 23.30, in prezenta a sute de credinciosi, IPS Teodosie a sosit cu o salupa, din largul Marii Negre in zona falezei Cazino din municipiu, Lumina Sfanta fiind apoi purtata in procesiune la altarul de vara din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiat Canonul Invierii, urmat de Sfanta Liturghie.

Ceremonia a fost similara celei organizate in ultimii ani la Constanta, diferenta fiind ca de aceasta data slujba a fost oficiata la Catedrala Arhiepiscopala, si nu pe malul marii, dupa ce sinodul Bisericii Ortodoxe a cerut sa nu mai fie organizate slujbe acolo unde nu exista un altar sfintit.

Duminica, de Sfintele Pasti, incepand cu ora 12.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscuta sub numele de "A doua Inviere", in timpul careia Sfanta Evanghelie va fi citita in 12 limbi de circulatie internationala, dupa numarul apostolilor.

La ora 18.00, la Casa de Cultura din Constanta este programat traditionalul Concert pascal, sustinut de catre Corala barbateasca "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Radu Mazare Inviere Constanta, #Radu Mazare icoana colegi celula, #mesaj preot Radu Mazare , #primar Constanta