Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Radu Mazare a ales circul, iar oamenii au votat fara sa stie cat costa

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 07:50
7642 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Radu Mazare a ales circul, iar oamenii au votat fara sa stie cat costa

E altfel. A vrut toata viata sa fie altfel si aceasta dorinta l-a adus in situatia de acum, un primar anchetat pentru luare de mita.

Cred ca Radu Mazare nu a vrut niciodata sa fie un om politic si nici "gospodar" al orasului. Dar sunt convins ca a avut mereu o dorinta arzatoare de a face bani. Multi bani. Daca privesc cu atentie comportamentul edilului, nu descopar decat un fost copil rasfatat care a ajuns un playboy indragostit de petreceri.

Din punctul meu de vedere, Radu Mazare a fost si inca mai este un blestem asupra orasului pe care-l controleaza. Constanta de multa vreme nu mai e decat o scena si o vaca de muls pentru Radu Mazare.

Aparitia lui ascetica, vorbele fara perdea si aparenta de continua ameteala sau detasare, luati-o cum vreti, au reusit sa-l transforme intr-un personaj de showbiz, dar in politica nu a fost luat niciodata prea in serios.

El si-a facut afacerile in oras si in judet cu ajutorul partenerului Nicusor Constantinescu, iar cei din PSD il priveau ca pe o ciudatenie a naturii care, cumva, castiga din patru in patru ani primaria si de care au nevoie.

Pentru constanteni, Radu Mazare nu e PSD. E altceva, e omul-partid. Il voteaza pentru ca "da" mancare saracilor, il voteaza pentru ca "da" locuinte sociale, il voteaza pentru ca "da" petreceri pentru tineri si pentru turisti.

In opinia mea, Radu Mazare nu i-a ajutat pe constanteni, ci doar i-a pacalit. A fost ca un magician care le-a captat atentia pentru a sustrage adevarata bogatie, adevaratul potential al orasului.

Constanta ar fi putut ajunge pana astazi o platforma economica, un concurent al Bucurestiului. Cu un edil inteligent care s-ar fi gandit la prosperitatea cetatenilor, orasul de la malul marii putea sa fie cel mai bogat din tara. Este polul turismului din Romania, dar nimeni nu se concentreaza pe adevaratul filon de profit si generator de locuri de munca, turismul de familie, ci doar pe cel de weekend.

Constanta are portul, iar in apropierea lui se puteau ridica silozuri, depozite, birouri, companii, fabrici, centre de afaceri. Orice intreprinzator vrea sa fie langa cea mai mare poarta comerciala a tarii.

Dar Radu Mazare nu cred ca a fost interesat sa castige increderea mediului de afaceri de la noi sau din strainatate, ci doar pe cea a angajatilor din cluburile pe care le promoveaza in fiecare vara.

Constanta putea sa genereze locuri de munca pentru zeci de mii de romani, dar viziunea actualului primar cercetat pentru coruptie a fost se pare la fel de matura ca si comportamentul lui.

Intr-un top al oraselor din Romania in ce priveste forta economica, publicat de revista Forbes in urma cu cateva saptamani, Constanta lui Radu Mazare se afla pe locul sase, fiind depasita de Oradea, de Ploiesti, de Cluj, de Timisoara si de Bucuresti.

Ca populatie, Constanta are cu 50.000, respectiv 60.000 mai multi locuitori decat Ploiesti si Oradea. Mai trebuie precizat si faptul ca dintre toate aceste orase, Constanta are doua avantaje strategice imbatabile, marea si portul, adica turism si comert.

In opinia mea, Radu Mazare e politicianul care si-a dezamagit cel mai crunt cetatenii care l-au ales, iar acestia n-au observat, fiind orbiti de ritmurile melodiei: "Uite luna, uite farul, uite vine marinarul!" Si "va fura" salvamarul, daca imi e ingaduita o licenta proprie.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Mazare Constanta, #Mazare coruptie, #Mazare ales primar , #primar Constanta