Radu Mazare: DNA-ul lui Basescu ma cerceteaza pentru constructia de locuinte sociale (Video)

Luni, 24 Martie 2014, ora 16:54
2650 citiri
Radu Mazare: DNA-ul lui Basescu ma cerceteaza pentru constructia de locuinte sociale (Video)
Foto: nazul.tv

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat luni ca este cercetat penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Bucuresti intr-un nou dosar penal cu privire la investitiile privind construirea cartierului de locuinte sociale.

Mazare a afirmat, intr-o conferinta de presa organizata in respectivul cartier de locuinte, ca procurorii anticoruptie ai "DNA-ului lui Basescu" il ancheteaza doar pe el, in timp ce fostul primar democrat-liberal al capitalei Adriean Videanu nu este anchetat, desi acesta ar fi construit locuinte sociale cu preturi mult mai mari.

"DNA-ul lui Basescu ma controleaza si ma acuza pe mine, iar pe Videanu care a construit de zece ori mai scump n-are absolut nicio treaba. Eu vreau sa-i intreb asa pe procurorii astia: pai bai oamenilor, de unde credeati voi cai imi mai pun eu comision, mai si mai si fur, la 290 de euro pe metru patrat cu cat am construit eu aici? E normal asa ceva, ce se intampla in tara asta, in loc ca Basescu sa-i cheme si sa ia model si sa construiasca in toata Romania cum am construit eu aici, ca sa nu mai fie oameni care dorm pe strada? Ei vin sa ma ancheteze, asta-i tara", a spus primarul Constantei.

Acesta a prezentat mai multe date comparative cu privire la locuintele sociale construite in Constanta si unde sunt cazati peste 3.000 de constanteni si cele din Bucuresti "cumparate pentru a fi date cu scop social" de fostul primar Videanu.

"Eu am facut 906 de unitati locative cu aproximativ 7 milioane de lei si Videanu a cumparat 143 de unitati locative cu 18 milioane de lei. Eu am construit pe metru patrat cu 286 de euro, conform contractelor si actelor care sunt aici, domnul Videanu a cumparat metrul patrat cu 1.500 de euro. Eu am construit cu tot cu dotari - pat, saltea, frigider, plita electrica, chicineta, cu 295 pe metru patrat, iar domnul Videanu a cumparat o parcare cu (...) 10.000 de euro locul de parcare.

Eu am construit un apartament de trei camere cu 7.571 de euro si domnul Videanu a cumparat apartamentul cu 215.000 de euro. Pe mine m-a costat pentru fiecare om 2.300 de euro, pentru fiecare om intrat in casa cu dotari cu tot ce trebuie si domnul Videanu a cumparat boxa la beci cu 5.000 de euro", a afirmat Radu Mazare.

Potrivit acestuia, procurorii DNA Bucuresti au solicitat Primariei Constanta, printr-o adresa catre Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, ca pana pe 25 martie sa le fie trimise "contractul de achizitie si toate documentele aferente procedurii de achizitie publica referitoare la acest contract, al cartierului pentru amarati Henri Coanda".

Radu Mazare a sustinut ca si primarul Galatiului risca sa fie anchetat de DNA pentru ca acesta intentioneaza sa construiasca locuinte sociale dupa modelul celor de la Constanta.

"Pana si cei de la Galati fac licitatie si primarul face dupa modelul de aici. Probabil ca il vor ancheta si pe el pentru ca in Constanta am construit cel mai ieftin din Romania si vreau sa construiesc in continuare, ca sa terminam cu toti oamenii care sunt pe strada", a spus primarul Constantei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mazare DNA locuinte sociale, #Mazare anchetat DNA ANL , #primar Constanta