Editorial: Erotismul politic al lui Mazare

Marti, 14 Mai 2013, ora 16:23
3765 citiri
Editorial: Erotismul politic al lui Mazare
Foto: Realitatea Tv

De cand fac romanii umbra pamantului discutand despre politica, PSD este de departe formatiunea cu cele mai bine organizate caprarii. Partidul functioneaza intarindu-si departamentele carora le-a turnat beton in fundatie Octav Cozmanca, nimic nu este lasat la voia intamplarii.

Fiecare segment social isi regaseste corespondentul intr-o felie, de la muncitorii si taranii strans uniti in jurul lui Ion Iliescu pana la categoria libertinilor, de care are grija Radu Mazare.

M-am intrebat adesea de ce este lasat primarul Constantei sa-si asocieze imaginea cu urmasii "tovarasilor" si de cele mai multe ori am fost tentat sa-mi raspund ca stie multe, prin urmare trecerea sa in rezerva ar reprezenta o bomba cu efect intarziat. Sau imediat, depinde ce a inhalat Mazare.

Numai ca la atata furtisag romanesc, mai exact la atata banet strans cu sudoare, nimeni nu se lasa pe mana nimanui, caci un pas gresit inseamna condamnare. Nu fiind tampit se aduna banii, ci foarte smecher, iar dupa experienta lui Gabriel Bivolaru, politicienii au invatat sa-si tina gura, sau daca nu o fac sa-si asigure batranetile cu complicitatea unor magistrati.

Ca Mazare stie multe nu contesta nimeni, insa nu era pacat de fauna cu paiete pe fundulete si decapotabile in culori pastel sa incapa pe mana altor formatiuni? Si asa a aparut fenomenul Mazare.

Primarul Constantei isi joaca de minune rolul de chefliu, insa este mai calculat ca un metronom. Si cum intre salcia cugetatoare din sufletul unui politician si muschii vorbitori exista o stransa legatura, tot ce face exoticul personaj este un erotism destrabalat.

Ajunge astfel atat in zona tineretului fara constrangeri de ordin moral, cat si in preajma adultilor care nu-si marturisesc dorintele, atat sunt de rusinoase. O actiune de PR ca la carte de care beneficiaza acelasi PSD al plenarelor cuminti, mobilizatoare.

Radu Mazare reprezinta reversul medaliei sau, daca vreti, cotlonul pe care il tin socialistii neexplorat manifest, dar cu o certa valoare electorala. Caci lumea sa cu pene de strut este visul oricarui tanar care considera scoala o pierdere de vreme, a oricarui bagator de seama. O noua forma de manea, complicata insasi prin simplitatea simbolurilor. Cu bataie lunga.

Caci Radu Mazare nu este nici pe departe tipul care trage pe nas! Dincolo de atitudinea sa petrecareata se afla un tip rece, taios, care nu lasa nimic la voia intamplarii.

Si oricat de penibil le-a parut unor romani maieul sai de "oi-oi-oi", dedicat imnului statiunii Mamaia, acesta a avut un rol bine stabilit: sa scoata la iveala din fiecare frustrat puterea de a plagia dramoletele de reality-show. Dupa mine, a reusit. Este cea mai inteligenta prestatie de prost-gust din ultimii 23 de ani. Generatiile lipsei de masura au un port-drapel.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Radu Mazare imn Mamaia, #Radu Mazare PSD relatii , #PSD