Mazare, despre mita la Cultura pentru un aviz: Ponta a zis ca se ocupa personal

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 18:35
3465 citiri
Mazare, despre mita la Cultura pentru un aviz: Ponta a zis ca se ocupa personal
Foto Arhiva Ziare.com

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a spus ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie sa-l primeasca de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia si a primit asigurari ca lucrurile vor fi rezolvate saptamana viitoare.

"Am discutat si mi-a zis: 'Te-ai apucat si tu sa spui ziaristilor'. Pai m-am apucat, ca daca muncesc de atata vreme si stau de trei luni de zile dupa un aviz... Am inteles ca saptamana asta care vine o sa-l rezolve si o sa-l rezolve si pe cel care le-a franat. 'Nea frana', Angelescu de la Ministerul Culturii, cred ca e secretar de stat. Premierul a spus ca se va ocupa personal de aceasta problema", a declarat, marti, Radu Mazare, dupa sedinta Consiliului Local.

El a mentionat ca aceasta persoana s-ar fi opus acordarii avizului pentru PUZ-ul statiunii Mamaia pentru ca este impotriva realizarii parcarilor etajate, a pasarelelor pietonale si impotriva taierii copacilor din Mamaia.

"Ministerul Culturii, prin acest domn, este impotriva constructiei de parcari etajate in statiunea Mamaia pe fonduri europene, ne recomanda sa stimulam transportul electric. Este impotriva constructiei de pasarele pietonale peste bulevard ca sa fluidizam traficul ca se blocheaza si se obtureaza privelistea de pe lac inspre mare.

A spus ca este impotriva realizarii de PUZ-uri longitudinale si trebuie sa facem PUZ-uri transversale, nu avem voie sa taiem pomii, trebuie sa reabilitam piscina de la hotel Parc, care este salon de nunti de zece ani si privatizata de 17 ani, iar in zona Casino, Rex si inca una nu avem voie sa construim nimic", a explicat Radu Mazare.

Mazare sustine ca i s-a cerut mita de la un minister pentru un aviz: Ma duc sa discut cu Ponta

Intrebat daca cele de mai sus sunt competente care tin de Ministerul Culturii, Mazare a spus ca aceeasi nedumerire a avut-o si Victor Ponta.

"Asta a intrebat si Ponta, ce treaba are cultura cu Mamaia, de cand e Mamaia zona culturala, cu traditie? Nu stiu, Victore, uite ce am primit", a mai spus primarul Constantei.

Primarul Constantei era nemultumit zilele trecute de faptul ca nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii si afirmase ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva aceasta problema. Edilul mai spusese ca i s-ar fi cerut mita de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Radu Mazare aviz PUZ Mamaia, #Mazare PUZ Ministerul Culturii , #PSD
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Stau si ma intreb,daca baiatul asta are asigurare medicala,dar