Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mazare ii ia apararea lui Nicusor Constantinescu: Decizia ANI, o bazaconie

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 18:38
2264 citiri
Mazare ii ia apararea lui Nicusor Constantinescu: Decizia ANI, o bazaconie
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca decizia ANI potrivit careia presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, s-ar fi aflat in incompatibilitate este "o bazaconie" si propune schimbarea legii.

"Dar ce i se intampla lui Nicusor, si Iohannis am impresia ca este in aceeasi situatie, este o bazaconie, adica este regia in care actionari sunt consiliile locale si consiliul judetean. Nicusor reprezinta Consiliul Judetean. Nu poti sa iei unul de pe strada, un vanzator de carne de miel, ca nu stie omul ce sa spuna, omul isi face treaba lui, Nicusor sa-si faca treaba lui.

Inteleg ca este o problema legislativa, ca de fapt asa scrie. Nu stiu neaparat daca sunt niste tampitei aia de la ANI pentru ca aia executa intru totul legea, ar trebui sa schimbe aceasta lege. Una este sa fii incompatibil ca ai afacerile tale personale si alta ca tu reprezinti judetul, e la mintea cocosului", a declarat, joi, Radu Mazare.

Nicusor Constantinescu, despre ANI: Sper sa fie vointa politica pentru schimbarea acestor lepre

Primarul a mai spus ca el nu este reprezentant al Consiliului Local in nicio regie.

"Eu nu sunt, pentru ca m-a invatat viata sa suflu si in iaurt. Mie nu-mi place sa intru reprezentant in comisii, comitete si ma feresc ca dracu de tamaie, cand merg, merg ca pe gheata", a mai afirmat Mazare.

Mazare, despre propunerea lui Kovesi: Presiune externa, compromis

Intrebat ce parere are despre faptul ca Laura Codruta Kovesi a fost propusa de Victor Ponta pentru functia de procuror general al Romaniei, Mazare a raspuns: "Nu am discutat subiectul acesta cu Ponta, dar cred ca a fost o presiune externa foarte mare ca sa inchida problema asta".

"Probabil Basescu a spus daca nu numesti si pe cine vreau eu, nu semnez ca statea in pixul lui si atunci Ponta a trebuit sa faca acest compromis, cred ca asa s-a intamplat", a explicat edilul.

El sustine ca era posibil ca tara noastra sa nu mai primeasca finantari de la Uniunea Europeana daca nu s-ar fi intamplat acest lucru.

"Daca nu am mai fi primit finantari de la Uniunea Europeana, in sase luni ar fi avut de suferit 22 de milioane de oameni", a spus primarul Constantei.

De asemenea, intrebat daca se teme ca ar putea sa i se asculte telefonul, Mazare a spus ca vorbeste "ca si cum ar fi ascultat".

"Intotdeauna vorbesc la telefon ca si cum sunt ascultat. De ce? Ca sa nu ma asculte. Nu stii ca in 2005 erau aia care se deghizasera in pescari si ma pandeau de trei saptamani de pe malul lacului, din barca? Nu-i mai bine sa ma port eu ca si cum ma asculta?", a mai spus Radu Mazare, care a facut joi o vizita intr-o piata din municipiul Constanta.

Sase demnitari prinsi de ANI: Iohannis, Vanghelie si Stolojan, printre ei (Video)

Conform ANI, primarul Sibiului, prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD), s-a aflat in incompatibilitate in perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, intrucat a fost simultan si reprezentant al judetului in Adunarea Generala a Actionarilor SC RAJA Constanta.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), se afla in stare de incompatibilitate din 29 mai 2009, detinand simultan si sefia Consiliului Judetean si calitatea de actionar la SC Apa Canal Sibiu, potrivit ANI.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Mazare Nicusor Constantinescu ANI, #Nicusor Constantinescu incompatibilitate ANI, #Mazare schimbare lege ANI, #Radu Mazare propunere Kovesi DNA , #PSD