Deputatul evreilor: Justitia sa isi faca datoria in cazul lui Mazare

Marti, 21 Iulie 2009, ora 22:52
3798 citiri
Deputatul evreilor: Justitia sa isi faca datoria in cazul lui Mazare
Foto: Alegeri.tv

Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania(FCER), este de parere ca afisarea primarului Constantei, Radu Mazare intr-o uniforma nazista este un act "blamabil" si "condamnabil din punct de vedere moral".

"Sper ca justitia sa isi faca datoria in acest caz. Afisarea publica a unei uniforme naziste este ilegala potrivit legilor din Romania. Uniforma aceea a fost purtata in al doilea razboi mondial de soldatii care au luptat impotriva statelor democrate. A fost purtata de oamenii care au comis crime de razboi.

Poporul meu a suferit enorm deoarece este vorba despre 6 milioane de oameni care au fost ucisi de regimul hitlerist", a declarat Aurel Vainer, pentru InPolitics.

"Nu ne-a facut nicio placere sa il vedem pe Radu Mazare imbracat intr-o uniforma nazista. Orasul Constanta, fiind la mare, ar trebui sa fie un oras al deschiderii, al tolerantei. Nu este normal sa faci parada cu o uniforma a Wehrmacht-ului", a mai spus presedintele FCER.

Edilul de la Constanta, Radu Mazare, a aparut duminica, la o parada de moda, impreuna cu fiul sau, costumat in nazist.

In cadrul paradei de moda "Mamaia Milano Nights" din Piata Cazino din Mamaia, s-au prezentat costumatii din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Spectacolul, garnisit cu muzica, body-ballet si street dance, i-a avut ca protagonisti pe primarul Constantei si pe fiul sau, care au fost aplaudati de public.

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ca s-a imbracat in uniforma de nazist fiind inspirat de filmul "Operatiunea Walkirie", unde personaj principal este un ofiter german care dorea "sa scape tara de un dictator nebun".

Rugat sa comenteze faptul ca un ONG a facut o sesizare la Procurorul General dupa ce s-a imbracat la o prezentare de moda in uniforma de nazist, Mazare a replicat: "Ce sa facem? La cate plangeri am eu, una in plus mai este o problema?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Aurel Vainer Mazare, #Radu Mazare nazist, #uniforma nazista Mazare , #stiri Radu Mazare