Nati Meir ameninta ca il da in judecata pe Radu Mazare

Marti, 21 Iulie 2009, ora 14:44
2534 citiri
Nati Meir ameninta ca il da in judecata pe Radu Mazare

Defilarea primarului Constantei, Radu Mazare, imbracat in uniforma de ofiter nazist pe o scena din Mamaia a generat reactii negative, in special in randul evreilor.

Astfel, Nati Meir, candidat independent la presedintia Romaniei, considera ca gestul lui Mazare ar putea influenta relatiile diplomatice romano-israeliene, se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

"Consider ca gestul domnului Radu Mazare este unul lipsit de maturitate politica, avand in vedere ca ar putea influenta relatiile diplomatice romano-israeliene. Revoltati, ca si mine, reprezentanti ai unor asociatii evreiesti si importanti oameni de afaceri israelieni, care au investit in Constanta au trimis sesizari organelor abilitate, solicitandu-le sa ia masurile necesare pentru respectarea legii.

De asemenea, ecoul acestui act a ajuns si in Israel, mass-media israeliana cotactandu-ma, dorind sa stie ce sanctiuni vor fi date pentru un asemenea gest. Cunosc faptul ca, potrivit Legii 107/2006, utilizarea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi", sustine Nati Meir.

El ii solicita primarului Constantei sa ceara scuze evreilor pentru acest gest si afirma ca, daca nu va face acest lucru, il va da in judecata.

"Domnul Radu Mazare este o persoana publica, cu influenta in randul populatiei si atitudinea sa ar putea fi considerata un exemplu de urmat, cu atat mai mult cu cat l-a atras in aceasta parada si pe fiul sau minor. De ce trebuie ca domnul Mazare sa ne aduca aminte ca au murit milioane de evrei in lagarele germane?

Aceasta amintire este dureroasa pentru orice om si consider o jignire adusa poporului evreu, drept pentru care ii solicit domnului Radu Mazare, sa-si prezinte public scuzele, in termen de 48 de ore, in caz contrar, il voi actiona in judecata, in calitate de reprezentant al evreilor din intreaga lume", mai afirma Nati Meir.

I.O.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Nati Meir scuze, #Meir Mazare scuze, #Mazare scuze evrei , #stiri Radu Mazare
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
Sa iti dea Dumnezeu, domnule Nati Meir, sa reusesti sa alertezi cat mai multe personalitati care ar putea sa se simta ultragiate de gestul lui Mazare!