CNA a amendat "Nasul" la cererea Gabrielei Firea

Joi, 10 Iunie 2010, ora 18:26
5610 citiri
CNA a amendat "Nasul" la cererea Gabrielei Firea

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au decis joi sa amendeze emisiunea "Nasul" de la B1 TV, la sesizarea Gabrielei Vranceanu Firea de la Antena3.

Conform unui comunicat al CNA remis Ziare.com, B1 TV a primit o amenda de 15.000 lei pentru emisiunea "Nasul" din 1.06.2010, cand moderatorul emisiunii, Radu Moraru, nu a respectat dreptul la propria imagine a persoanelor.

Gabriela Firea a sesizat CNA cu privire la emisiunea "Nasul" din 1 iunie de postul B1 TV, in care deputatul PD-L Cristian Boureanu si moderatorul Radu Moraru i-au lezat "imaginea si onoarea".

Legislatia prevede ca in cazul in care se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, persoanele acuzate au dreptul sa intervina pentru a-si exprima punctul de vedere.

In plus, realizatorul avea obligatia sa nu permita invitatilor folosirea unui limbaj injurios. Au mai fost incalcate si alte prevederi in ceea ce priveste impartialitatea la buletinele de stiri, netinandu-se cont nici de echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie, in perioada in care problemele sunt in dezbatere publica, precizeaza CNA.

De asemenea, Radio Zu a primit o somatie publica, pe motiv ca mai multe editii ale emisiunii "Morning ZU" au prezentat detalii referitoare la produse, servicii si echipamente (apartinand unui magazin de desfacere a mobilierului, unei firme de preparate din carne etc.), fapte care constituie publicitate mascata, conform legislatiei in vigoare.

Si firma de servicii de furnizare semnal TV prin cablu S.C. BURTILA & CO ELECTRON M BIT S.R.L. a primit o amenda de 10.000 de lei, firma fiind obligata sa includa in oferta sa cel putin doua programe regionale si doua programe locale, acolo unde acestea exista.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#B1 amendat CNA, #Radio Zu amenda CNA, #matinal Zu amenda CNA, #Burtila amenda CNA , #Nasul