Evenimentul Zilei si Capital, cumparate de Bobby Paunescu

Joi, 11 Februarie 2010, ora 16:02
6539 citiri
Evenimentul Zilei si Capital, cumparate de Bobby Paunescu
Foto: evz.ro

Ziarul Evenimentul Zilei si saptamanalul Capital au fost vandute catre grupul de presa din care fac parte B1TV, VOX News si ziarul local Gazeta de Sud.

"Nu credem ca se mai poate intampla ceva, tranzactia este ca si facuta, urmeaza semnaturile finale" a declarat o sursa, a anuntat jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau.

Ringier Romania a confirmat, joi, printr-un comunicat de presa, vanzarea publicatiilor catre compania nou infiintata de Bobby Paunescu, Editura Evenimentul si Capital, ca masura de "eficientizare a portofoliului de print", anunta NewsIn.

"Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul Zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie Editura Evenimentul si Capital, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu", se arata in comunicat.

"Nu cred ca exista astazi in lume un organ de presa care sa nu aiba o anumita orientare politica. Dar la Evenimentul Zilei si la Capital nu eu voi spune ce se va intampla din acest punct de vedere", a declarat Paunescu, la Realitatea FM, care a mentionat ca este un moment bun pentru investitii in piata media.

In ultimii ani, Evenimentul Zilei a primit multe oferte de preluare, insa niciuna nu a fost dusa la bun sfarsit.

Grupul B1TV a fost fondat printr-un parteneriat managerial, financiar si publicistic intre Bobby Paunescu si jurnalistul Radu Moraru.

Cumpararea EVZ, finantata de Bogdan Buzaianu?

Conform unor surse citate de Jurnalul National, se pare ca Bogdan Buzaianu, fondatorul Energy Holding, ar finanta din umbra cumpararea B1 de la fratii Paunescu.

In acest context, preluarea Evz si a Capital s-ar face odata cu achizitionarea postului de televiziune care l-a sustinut in campania electorala pe candidatul PD-L.

Bogdan Buzaianu este cunoscut ca fiind primul dintre "baietii destepti din energie" care-l enervau in trecut pe Traian Basescu, iar de numele sau se leaga si actionariatul tabloidului Cancan.

Contactat de Jurnalul National, Buzoianu, care a renuntat la cetatenia romana in favoarea celei elvetiene, a declarat ca nu are nici cel mai mic gand sa faca achizitii media si ca nu mai e interesat de vreo investitie in tara sa natala. "Vad ca nici daca investesc in tara, nici daca nu calc prin Romania nu e bine", a spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Evenimentul Zilei Capital vandute, #Evenimentul Zilei cumparat B1TV, #Evenimentul Zilei Radu Moraru , #stiri Radu Moraru