PSD l-ar putea sustine pe liberalul Radu Stroe la alegerile din Colegiul 1

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 17:01
1303 citiri

Conducerea PSD ia in calcul sa-l sprijine pe liberalul Radu Stroe la alegerile pentru Camera Deputatilor din Colegiul 1 al Capitalei, decizia finala urmand sa se ia in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent al partidului, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate.

Principalul motiv invocat pentru sustinerea candidatului liberal este ca in Colegiu 1 obtinuse mandatul de deputat, la alegerile parlamentare din 2008, Bogdan Olteanu, care un an mai tarziu si-a dat demisia pentru a ocupa un post in conducerea BNR. De asemenea, sursele citate au precizat ca un alt motiv se refera la faptul ca la alegerile din 2008 primul loc a fost ocupat de candidatul PDL (4.828 de voturi), urmat de cel al PSD (4.128 de voturi) si cel al PNL (3.793 de voturi), dintr-un total de 14.212 de voturi valabil exprimate.

Termenul limita de depune a candidaturilor - luni, 28 decembrie

Candidaturile pentru Colegiul 1 pot fi depuse pana la 28 decembrie, potrivit unei Hotarari a Guvernului, fiind de asteptat ca fiecare formatiune polica reprezentata in Parlament, care are dreptul potrivit legii sa aiba un candidat, sa aiba discutia finala privind desemnarea persoanei pe care o va sustine in cursul zilei de luni.

Alegerile anticipate in Colegiul uninominal 1 din Capitala vor avea loc la data de 17 ianuarie, iar campania electorala va incepe la 2 ianuarie si se va incheia la 16 ianuarie, la ora 7.00. Pentru alegerile partiale, campania electorala dureaza 15 zile.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat pe 21 decembrie, la finalul sedintei BPC, ca secretarul general al partidului, Radu Stroe, este propunerea organizatiei sector 1 a PNL pentru a candida pe locul ramas vacant in colegiul atribuit in 2008 lui Bogdan Olteanu. "O sa o validam in Biroul Politic Central (candidatura lui Radu Stroe - n.r.), este propunerea Organizatiei sectorului 1 si probabil asta va fi validata si in Birou, n-am validat-o deocamdata", a afirmat Antonescu. Un alt nume vehiculat pentru a candida la Colegiul 1 a fost al Marianei Campeanu, fost ministru al Muncii.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur a spus ca fiul deputatului Silviu Prigoana, Honorius, este unul dintre tinerii valorosi din partid ce pot fi promovati, inclusiv printr-o candidatura in colegiul ramas vacant dupa demisia din Parlament a lui Bogdan Olteanu. "Este o propunere a organizatiei de Bucuresti, sigur ca vom mai analiza in continuare (...) Avem foarte multi tineri buni care ar putea fi promovati, unul dintre fiind si domnul Prigoana, dar aici sustinerea politica si votul politic va clarifica lucrurile. Tinem cont si de organizatia de sector si de pozitia partidului la nivel national", a declarat Gheorghe Flutur pe 21 decembrie.

La alegerile parlamentare din 2008, Bogdan Olteanu, desi s-a clasat pe locul al treilea, cu 26,6% dintre voturi, a intrat in Parlament in urma redistriburii. Pe primul loc s-a clasat Gheorghe Grozea (PDL), care a obtinut 33,97%, iar pe locul al doilea - Mihaela Anton (PSD+PC) cu 29,42%.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Radu Stroe candidat Colegiul1, #alegeri Camera Deputatilor , #deputat