Radu Stroe refuza orice confruntare electorala cu Honorius Prigoana

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 23:15
3709 citiri
Radu Stroe refuza orice confruntare electorala cu Honorius Prigoana
Foto: Realitatea TV

Radu Stroe, candidatul PNL pentru fotoliul de deputat scos "la concurs" in Colegiul 1 al Capitalei, a declarat sambata ca nu va participa la nicio dezbatere cu contracandidatul sau, pedelistul Honorius Prigoana si a negat faptul ca intre PNL si PSD ar exista vreun protocol pe tema sprijinului acordat reciproc la alegeri.

Invitat la Realitatea TV, Stroe a declarat ca nu isi face griji in privinta rezultatului alegerilor din 17 ianuarie.

"Sunt foarte relaxat. Am fost si astazi la piata, am fost la toate pietele din Colegiu, am luat toata Pajura la pas (...) Oamenii erau iritati de candidatura lui Honorius Prigoana", a sustinut Radu Stroe.

Acesta a explicat ca nu are ce discuta cu contracandidatul sau, pentru ca asta ar insemna sa se discute pe proiecte mari, la nivel national, cum ar fi cele legate de legile sigurantei nationale.

"Eu nu am ce discuta cu acest domn. Eu consider ca aceasta lupta este finalmente dusa intre doi candidati dar in realitate este o batalie dusa intre doua forte politice, intre PNL care face politica bunului simt si PD-L care face un alt gen de politica. Noi vrem sa facem politica bunului simt si sa stopam politica nesimtita, noi dorim sa ne respectam cuvantul dat, sa ne aplecam asupra doleantelor romanilor", a explicat Radu Stroe.

Intrebat direct de moderatoare daca se va intalni in aceasta campanie cu contracandidatul sau, Stroe a raspuns ferm: "Nu!".

In replica, Honorius Prigoana a intervenit telefonic pentru a face cateva precizari.

Prigoana: Am incercat sa fiu fairplay, domnul Chiliman nu vrea sa fie

Dupa ce si-a exprimat regretul ca nu a fost si el invitat in emisiune, candidatul PD-L a spus ca el si-ar fi dorit foarte mult o confruntare directa cu contracandidatul sau "dar aceasta este optiunea dansului, va decide electoratul cine are proiecte mai bune".

Pe de alta parte, Prigoana a acuzat fatis staff-ul de campanie al liberalului ca i-a dat jos "abuziv si ilegal" toate bannerele amplasate in colegiu, cu toate ca avea toate autorizatiile necesare.

"Cei care mi le-au dat jos sunt de la primaria sectorului 1. Aceasta este politica de bun simt a PNL? Eu am incercat sa fiu fairplay in aceasta lupta, se pare ca domnul Chiliman, care este seful de campanie al domnului Stroe, nu vrea sa fie fair play in aceasta lupta", a declarat Honorius Prigoana.

Prigoana: Avem alegeri in Colegiul 1 pentru ca liberalii au fost iresponsabili

Tanarul candidat a mers si mai departe cu acuzatiile, spund ca liberalii sunt in realitate cei lipsiti de responsabilitate.

"Reprezentantii PNL nu ar trebui sa vorbeasca de bun simt si responsabilitate pentru ca noi avem acum alegeri partiale tocmai pentru ca un reprezentant al PNL nu a fost responsabil fata de alegatorii din colegiul 1", a afirmat Prigoana referindu-se la demisia din Parlament a lui Bogdan Olteanu pentru a merge la BNR.

Stroe: Nu exista protocol cu PSD, exista doar un "gentlemen agreement"

Radu Stroe nu a dorit sa dea replica acuzatiilor lansate de contracandidatul sau, precizand doar ca este convins ca primarul Chiliman nu are niciun amestec in demontarea bannerelor.

In acest context, el a negat foarte ferm existenta unui protocol semnat de PNL si PSD de sustinere reciproca la alegeri, protocol despre care au vorbit atat primarul sectorului 1 cat si liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

"Nu exista un document scris intre PNL si PSD la nivelul Capitalei sau Sectorului, exista doar un 'gentlement agreement', o intelegere, atat", a afirmat Stroe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Radu Stroe alegeri deputat, #Stroe Prigoana alegeri partiale, #alegeri partiale Bucuresti, #confruntare Stroe Prigoana , #Honorius Prigoana