Eutanasiati-ne, domnu' Stroe! E mai simplu (Opinii)

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 18:50
4031 citiri
Eutanasiati-ne, domnu' Stroe! E mai simplu (Opinii)

Mare schimbare dupa ce ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost "urecheat" in sedinta PNL! Amenda maxima propusa pentru soferi in proiectul de Cod Rutier s-a redus de la 160 de milioane de lei vechi la 96.

E ca si cum ai spune ca un criminal, mai milos cu timpul, nu isi mai ucide victimele cu 160 de lovituri de cutit, ci cu 96. Adica cifrele sunt tot uriase, de la un anumit numar nu mai conteaza! In ordine, admit ca asta e doar in cazuri extreme, dar si un sfert din atat e foarte mult.

Si alte pedepse prevazute in acelasi mai sus mentionat proiect de cod sunt "criminale". Adica mult prea mari, iar termenul-limita le va face pe unele imposibil de platit. Plus ca toate felurile de actiuni sunt bagate in aceeasi oala.

Sa ne intelegem, sunt de acord cu multe principii propuse in codul asta. Sunt de acord cu principiile legii, cu termenele-limita (daca nu sunt puse pentru amenzi uriase) dar nu cu absurditatea ei. Il pedepsesti pe unul ca sa se invete minte si sa nu mai faca, nu il pedepsesti sa-l ruinezi. Chiar nu mi se pare in regula ca pentru o mica neatentie sa platesti asa de mult.

"Sa tineti cont de toate opiniile, dar cel mai mult va rog sa tineti cont de realitate: avem mult prea multi oameni care mor pe strazi in accidente rutiere, mult prea multi oameni care nu platesc amenzi - noi le dam amenzile si ei le arunca la cos, ca nu patesc nimic - prea multe vieti pe care am putea sa le salvam", spunea premierul Ponta.

De acord. Dar nu (doar) din amenzi se va reduce numarul victimelor si al accidentelor pe sosea. Mult mai important ar fi sa avem o politie rutiera eficienta. O politie care are reguli extrem de clar stabilite, care are bani de benzina pentru a patrula in foarte multe zone "sensibile", care are echipament si asa mai departe.

O politie "eliberata" de controlul politic, nu una care face ca orice beizadea cu tatal sau unchiul la partidul de la putere sa poata scapa, oricat ar incalca regulile de circulatie.

Si, mai ales, o politie care sa fie platita decent. Un politist care ia 18-20 de milioane pe luna si are de intretinut o familie e tentat sa ia spaga, va asigur. O mare parte a politistilor rutieri iau spaga.

Stiu o poveste cu unul care lucra si in concediu si facea ture suplimentare doar ca sa ia spaga cat mai mare. Facea lejer 10.000 de euro pe luna, mai mult in lunile bune, din care o parte mergea la sefi.

L-a luat DGA-ul, dar cui ii pasa? Va lua, in cel mai rau caz pentru el, un an-doi cu suspendare si va fi dat afara. Dar va ramane cu bani cat sa traiasca linistit zece ani de acum incolo. Iar pentru fiecare politist din asta prins sunt 20 neprinsi.

Lucram sa rezolvam lucrul asta, reducem si mortile pe sosea si multe alte lucruri. Nu cu legi imposibil de aplicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Radu Stroe Cod Rutier, #modificari nou Cod Rutier , #ministru de Interne