Radu Stroe la bilantul MAI: In doi ani jumatate, sase ministri - Suntem cei mai tari!

Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:24
2389 citiri
Radu Stroe la bilantul MAI: In doi ani jumatate, sase ministri - Suntem cei mai tari!
Foto: Arhiva

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat vineri, cu ocazia bilantului institutiei ca rezultatele muncii in structurile operative sunt umbrite de erori manageriale, explicand ca exista persoane care "au uitat sau nu vor sa aplice principiile managementului performant".

"Nu putem nega eforturile si sacrificiile deosebite pe care personalul institutiei le-a facut, dar este momentul sa recunoastem ca rezultatele muncii sunt umbrite de erori manageriale.

Multi au uitat sau nu vor sa aplice principiile managementului performant, orientat spre promovarea competentei, profesionalismului si performantei, prestigiul si autoritatea institutiei au scazut la unele structuri componente, iar consolidarea culturii organizationale a ramas pentru foarte multi un deziderat", a spus Stroe.

Ministrul a reamintit ca in ultimii doi ani si jumatate au fost sase ministri ai Afacerilor Interne, subliniind ca acest lucru "este de nediscutat". "Suntem cei mai tari!", a ironizat Radu Stroe.

"Prima si cea mai grava consecinta a acestei abordari a fost lipsa de eficienta, eficacitate, adaptabilitate a masurilor adoptate. Institutia se confrunta cu unele dezechilibre in majoritatea domeniilor", a completat Stroe.

El a aratat ca timpul este "comprimat" pentru acest minister si ca este nevoie de eforturi pentru indreptarea greselilor.

"Vreau sa va asigur ca am preluat conducerea celui mai complex minister cu convingerea ca pot ca in parteneriat cu toti angajatii sa reformez din temelie aceasta institutie al carei rol este primordial pentru modernizarea si dezvoltarea societatii romanesti", a afirmat Stroe.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca in 2012 au fost evidentiate disfunctii majore in plan legislativ si organizational.

"Privitor la situatia din 2012, in prima jumatate a anului, la nivelul MAI s-a realizat audierea activitatii care a evidentiat disfunctii majore in plan legislativ, organizational si actional.

Acestea au generalizat conditii propice pentru profesionalizarea continua a mediilor criminale, manifestarea coruptiei si evaziunii fiscale, desfasurarea conflictelor de amploare intre grupuri infractionale rivale si extinderea criminalitatii marunte", a adaugat Radu Stroe.

In ceea ce priveste evaziunea fiscala, el a mentionat ca este un fenomen descendent "ca urmare a restrictiilor pietei comune si a masurilor fiscale adoptate".

Radu Stroe a amintit cele mai importante activitati la care au participat politistii anul trecut: organizarea alegerilor parlamentare si locale, referendumul, finala Europa League si participarea angajatilor MAI la actiunile de deszapezire si salvare a oamenilor din nameti.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Radu Stroe bilant MAI, #ministri Interne doi ani , #ministru de Interne