Stroe a discutat cu reprezentantii Ambasadei SUA despre liberalizarea vizelor

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 17:12
2444 citiri
Stroe a discutat cu reprezentantii Ambasadei SUA despre liberalizarea vizelor

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, s-a intalnit vineri, la sediul MAI, cu Duane Butcher, insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, cu care a discutat despre liberalizarea regimului vizelor pentru cetatenii romani, potrivit reprezentantilor ministerului.

Astfel, una dintre prioritatile majore in ansamblu relatiilor bilaterale care a fost adusa in discutie de catre cei doi oficiali a fost intensificarea si diversificarea oportunitatilor de cooperare in domenii specifice de interes comun.

Din aceasta perspectiva, a fost evidentiata necesitatea extinderii cadrului juridic actual prin semnarea unor noi instrumente de lucru care sa reglementeze schimburi de bune practici si informatii subsumate obiectivului de liberalizare a regimului de vize pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA, respectiv de accedere a Romaniei in Programul Visa Waiver, potrivit sursei citate.

In acest sens, vor fi continuate contactele de lucru cu Ambasada SUA la Bucuresti si Consulatul General pentru a parcurge impreuna etapele convenite in vederea consolidarii profilului de cooperare si atingerii obiectivelor comune in materie.

In cadrul intrevederii, cei doi oficiali au evidentiat rezultatele foarte bune obtinute in cadrul cooperarii politienesti, cu accent pe combaterea criminalitatii organizate, in special a celei din domeniul informatic.

De asemenea, au fost trecute in revista o serie de prioritati aflate pe agenda bilaterala in domeniul afacerilor interne, fiind evocata excelenta cooperare dintre autoritatile romane de resort si agentiile americane de aplicare a legii. In acest sens, au fost apreciate programele de pregatire oferite de Biroul de Securitate Diplomatica al Ambasadei SUA la Bucuresti, Academia Nationala FBI din Quantico, precum si activitatile de formare desfasurate in parteneriat cu Biroul de Cooperare in domeniul Apararii si Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Stroe vize SUA, #discutii liberalizare vize romani, #Stroe Ambasada SUA vize romani, #romani vize America , #ministru de Interne