Stroe se suceste: Faptul c-au existat mandate, o opinie personala

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 21:25
2964 citiri
Stroe se suceste: Faptul c-au existat mandate, o opinie personala
Foto: Realitatea Tv

Ministrul de Interne, Radu Stroe, se justifica dupa ce l-a contrazis pe premierul Victor Ponta in chestiunea scandalului de frauda la bacalaureat de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.

"Mie mi-a fost clar ca nu au fost puse in aplicare mandatele de aducere, eu personal am tras o concluzie - ca mandatele fusesera probabil emise.

Stroe il contrazice pe Ponta, exista mandate de aducere

Nu mai fac alte speculatii privind actiunea Parchetului, pentru ca nu am acest drept. Aceste actiuni sunt secrete, eu nu am intrebat, nu m-am bagat. Acum inteleg ca lucrurile par a se clarifica - la un moment dat, se pare ca s-a schimbat strategia procurorilor, dar aceasta schimbare de strategie nu poate fi corelata cu iesirea premierului", a declarat Stroe, invitat la Realitatea TV.

Acesta a precizat ca a discutat in cursul zilei de vineri de mai multe ori cu prim-ministrul Ponta, manifestandu-si "ingrijorarea pentru modul in care parea ca se va indrepta evolutia evenimentelor".

"Politia nu a gresit in chestiunea evenimentelor de la Bolintineanu. Eu vazand la televizor, exista intr-adevar o problema cu un parinte care a fost bruscat de un politist, dar e o problema marginala, trebuie vazut cine e dat primul. Dar politia judiciara urmeaza decizia procurorului de caz, nu a gresit cu nimic", a adaugat ministrul.

Frauda la Bac. Episodul "balbe pe mandate" - urmeaza ancheta anchetei?

Scandalul de frauda de la examenul de bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, vineri, la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti cu doua autocare ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, acuzand ca nu exista mandate de aducere, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri, urmand a fi citati la inceputul saptamanii viitoare. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar azi.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, intr-o interventie telefonica, ca au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala, insa acestea nu au fost puse in aplicare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Stroe justifica contrazis Ponta, #Stroe mandate aducere Bolintineanu, #scandal bacalaureat mita Bolintineanu , #ministru de Interne