Stroe se scuza in scandalul cu Oprescu: N-am vrut sa arunc o pata neagra pe Bucuresti

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 08:12
2686 citiri
Stroe se scuza in scandalul cu Oprescu: N-am vrut sa arunc o pata neagra pe Bucuresti
Foto: Arhiva

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a afirmat, duminica, la comandamentul de iarna, ca nu a avut intentia sa arunce "o pata neagra" pe Bucuresti si in urma unui viciu informativ a spus sambata ca Bucurestiul a ramas fara stocuri de material antiderapant.

"Noi, constatand ca aveti numai 500 de tone de nisip si trimitand Politia Rutiera sa verifice si vazand ca aveti 500 de tone de nisip, am apreciat, raportat la celelalte judete, unde cantitatile de nisip erau pe baza de norma de 10.000 de tone, 15.000 de tone, noi am crezut ca e necesar sa aveti o cantitate suficienta.

Intre timp, si aici e viciul de informatie, eu nu am stiut ca dumneavoastra nu utilizati in Bucuresti nisipul din ratiuni absolut explicabile.

Acuma ca sunt eu vinovat ca nu am stiut acest lucru, ca e Politia vinovata ca nu a stiut acest lucru, in aceeasi masura in care si eu sunt vinovat, ca nici eu nu am stiut ca dumneavoastra poate ne-ati comunicat si noi nu am fost atenti si nu am sesizat. Eu mi-am facut datoria si l-am sunat ieri pe primarul general, i-am spus ca regret situatia creata si nu a fost in intentia noastra sa aruncam pe Bucuresti o pata neagra", a spus Stroe.

La randul sau, viceprimarul Marcel Nicolaescu a precizat ca numai in noaptea de sambata spre duminica s-a actionat in Capitala cu peste 170 de utilaje.

"Am mandat din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, ca in acelasi cadru in care ieri a aparut acea dezinformare vizavi de faptul ca la mai multe sectoare din Capitala ar fi stocuri zero la antiderapant, as dori ca in acelasi cadru, in numele dansului, sa reparam aceasta eroare si cu respect si consideratie sa va informam ca in Capitala sunt stocuri suficiente la nivelul a peste 20.000 de tone de antiderapant.

Numai in noaptea trecuta in Bucuresti s-a actionat cu peste 170 de utilaje si s-au consumat peste 1.800 de tone. La nivelul Capitalei exista un comandament de iarna cu o mare responsabilitate, coordonat perfect", a declarat viceprimarul.

Pe de alta parte, vicepremierul Liviu Dragnea le-a solicitat autoritatilor din Prahova sa gaseasca o solutie referitor la DN 1.

"Pana sa se faca tunelul din Moldova spre Transilvania, pana sa se faca autostrada pe Valea Prahovei, incercati toti sa gasiti o solutie pe DN 1, pentru ca toti cetatenii care merg la dumneavoastra si va sprijina financiar judetul cu toate cheltuielile pe care le fac acolo sunt deranjati", a sustinut Dragnea.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, i-a sugerat sambata vicepremierului Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, construirea unui tunel rutier prin Carpati, pentru a mai scurta traseul, aratand ca ideea i-a venit dupa ce a parcurs drumul de la Chisinau la Ploiesti.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Stroe scandal Oprescu, #Stroe justifica Oprescu , #ministru de Interne