Tragedie aviatica in Apuseni: Liberalii il vor afara din Guvern pe Stroe - cum actioneaza

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 13:10
1639 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Liberalii il vor afara din Guvern pe Stroe - cum actioneaza
Foto: Arhiva

Mai multi liberali sustin ca ministrul de Interne Radu Stoe nu mai are ce cauta in Guvern in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni si ca mentinerea acestuia in functie este o decizie gresita.

Dupa ce s-a vehiculat ca Stroe ar putea fi demis, atat el insusi, cat si premierul Victor Ponta si liderul PNL Crin Antonescu au infirmat aceasta informatie. Totusi, unii liberali cer inlaturarea ministrului de Interne, pentru ca institutiile subordonate au intervenit cu mare intarziere, circa sapte ore, dupa producerea accidentului.

Antonescu: Am sustinut decizia premierului de a nu-l demite pe Stroe (Video)

Printre cei care il vor afara din Guvern pe Stroe se numara senatorul PNL Dorin Dobra si liderul PNL Bistrita-Nasaud Stelian Dolha, care spun ca ministrul ar trebui sa isi dea demisia, potrivit pesurse.ro.

"In calitate de parlamentar al PNL, nu pot sa nu constat si automat sa subliniez deficitul de incredere publica pe care la ora aceasta ministrul de Interne, colegul meu, domnul Stroe il inregistreaza.

Mergand mai departe cu consecintele, pot sa spun ca aceasta automat duce la o decredibilizare a demersului managerial, administrativ in Ministerul de Interne si automat duce la o lipsa de credibilitate la nivelul Guvernului Romaniei (...).

Imi inchipui ca Ministerul de Interne ar putea functiona si fara domnul Stroe, asa cum cred ca si Guvernul Romaniei ar putea functiona fara domnul Stroe", a declarat Dorin Dobra, adaugand ca el si-ar da demisia daca ar fi in locul ministrului.

Vot pentru demisia lui Stroe in Delegatia Permanenta

Stelian Dolha ia masuri si mai concrete si anunta ca el va vota pentru demisia lui Radu Stroe, la Delegatia Permanenta a PNL de la Sinaia, care va avea loc in 1-2 februarie.

"Un lucru este cert: comunicarea ministrului Radu Stroe in aceasta perioada a fost catastrofala. A spus-o si presedintele partidului, Crin Antonescu, achiesez si eu la aceasta idee. Da, asa s-a intamplat! Sunt situatii critice in care trebuie sa ne pozitionam si sa actionam imediat.

Acum urmeaza o Delegatie Permanenta a PNL unde lucrurile vor fi transate si unde sigur se va pune pe tapet aceasta problema. In momentul in care se va cere vot pentru demiterea ministrului Radu Stroe, o sa votez pentru. Pana atunci, imi doresc din partea domnului ministru o demisie de onoare. Eu asta as face in locul lui", a continuat Dolha.

Tragedie aviatica in Apuseni: Stroe: Nu am de ce sa-mi dau demisia

De asemenea, senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, la B1 TV, ca declaratiile lui Stroe din ultimele zile au fost deplasate si ca acest lucru se plateste in politica.

"Eu nu cunosc exact toate circumstantele acestei tragedii si nu stiu ce obligatii avea fiecare minister in parte. Stiu ca ministrul Radu Stroe a facut o declaratie extrem de deplasata si in politica se plateste si pentru declaratii.

Nu stiu ce ar fi trebuit sa faca in calitate de ministru, dar declaratia sa fost deplasata. Eu va pot spune ce as face eu in locul lui - as demisiona", a declarat senatorul, adaugand ca el va fi plecat din tara cand va avea loc Delegatia Permanenta a PNL si nu va putea vota pentru demiterea ministrului de Interne.

Antonescu, atac la Stroe: Afirmatiile sale, exemplu de comunicare catastrofala

De asemenea, Crin Antonescu l-a criticat pe Radu Stroe, sustinand ca afirmatiile ministrului despre accidentul aviatic sunt "un exemplu de comunicare catastrofala".

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Miercuri s-a vehiculat ca Radu Stroe va fi demis dupa esecul echipelor de interventie in cazul accidentului din Apuseni, insa acesta a negat, spunand ca nu a fost demis si nici nu isi va da demisia. De asemena, premierul Victor Ponta a precizat ca Stroe ramane in functie, anuntand insa alte demiteri.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina au murit, iar patru medici si un copilot au fost raniti, dupa ce un avion medical a aterizat fortat, luni, in Muntii Apuseni. Victimele au fost gasite de localnici, autoritatile intervenind in circa sapte ore, dupa ce Romatsa si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) au identificat gresit locul accidnetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Radu Stroe demisie PNL, #Radu Stroe liberali demisie, #Radu Stroe accident aviatic Apuseni , #ministru de Interne