Cine este Radu Stroe, propus ministru delegat pentru Administratie

Luni, 06 August 2012, ora 20:20
4289 citiri
Cine este Radu Stroe, propus ministru delegat pentru Administratie
Foto: RealitateaTV

Liberalul Radu Stroe va prelua functia de ministru delegat pentru Administratie de la colegul sau de partid Victor Paul Dobre, dupa ce acesta si-a anuntat luni demisia, alaturi de ministrul de Interne, Ioan Rus.

In varsta de 63 de ani, Radu Stroe a absolvit Institutul de Marina Civila din Constanta (1971), obtinand diploma de inginer de sunet, precum si Facultatea de Drept din Bucuresti (1981).

A lucrat la NAVROM Constanta, dar si la administratia Canalului Dunare - Bucuresti. A fost membru al Partidului Comunist Roman si activist UTC in cadrul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor.

In 16 ianuarie 199,0 intra in Partidul National Liberal. Promoveaza in diverse functii in Ministerul Transporturilor, pana la cea de director general si consilier al ministrului. A detinut functia de secretar general adjunct al Guvernului (1997-1998) in Cabinetul Victor Ciorbea si apoi de secretar general al Guvernului (1998-2000) in executivele Radu Vasile si Mugur Isarescu.

De asemenea, a fost numit in 2006 ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in Guvernul Tariceanu.

In 2000 a fost ales deputat PNL de Maramures, calitate in care a facut parte din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si al Comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informatii Externe.

Din 2004 a fost ales senator pentru 4 ani, dar la alegerile din 2008 a pierdut.

Cu toate acestea, in decembrie 2009 el a fost desemnat de partid sa candideze la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor in colegiul uninominal 1, pentru locul eliberat de Bogdan Olteanu, devenit membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei.

Radu Stroe a devenit deputat, invingandu-l la scor pe democrat-liberalul Hororius Prigoana.

In 2007, Radu Stroe a fost protagonistul unui episod inedit. La ceremonia de depunere a juramantului pentru numirea in Guvernul Tariceanu, presedintele Traian Basescu i-a inmanat lui Radu Stroe un bilet care l-a pus in dificultate pe liberal.

Dupa numeroase speculatii in presa, Radu Stroe a explicat intr-o emisiune televizata ca documentul primit se referea la o sedinta CSAT din 2006 la care participase si in care se decisese ca informatiile nu vor fi date publicitatii. La cateva zile, informatiile au aparut pe surse in presa, iar cel suspectat ca ar fi facut acest lucru era Radu Stroe.

In ianuarie 2007, Radu Stroe a demisionat din Guvern, iar in 2008 el a fost in carti pentru a prelua Ministerul Apararii, dar a pierdut functia in urma unei discutii intre presedintele Traian Basescu si premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Radu Stroe ministru Administratie, #Radu Stroe Basescu bilet , #PNL
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Cine este stim. Nu ştim sigur ce grad are si cât mai rămâne acoperit