Radu Stroe: Declaratiile lui Iohannis privind referendumul, un afront adus PNL

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 17:59
3309 citiri
Radu Stroe: Declaratiile lui Iohannis privind referendumul, un afront adus PNL

Deputatul Radu Stroe, vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), considera ca declaratiile presedintelui liberalilor, Klaus Iohannis, cu privire la procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu din 2012 reprezinta un afront adus PNL.

Potrivit unui comunicat remis, marti, el spune ca, prin recentele sale aparitii publice, Klaus Iohannis si-a prezentat strategia pentru campania din acest an, care presupune delimitarea de tot ceea ce a insemnat PNL pe scena politica romaneasca.

"Este tot mai clar pentru toata lumea care este strategia abordata de Iohannis pentru alegerile prezidentiale din acest an. Deciziile din ultimele luni, dar mai ales iesirile publice din aceste zile ne arata ca Iohannis nu da doi bani pe politica dusa de PNL in ultimii ani, pe demersurile politice pe care partidul le-a avut, la fel cum nu este interesat de doctrina liberala sau de apararea liberalismului, asa cum se tot lauda dupa ce a trecut la PPE.

De fapt, strategia domnului Iohannis pentru aceasta campanie este una simpla: delimitare de tot ceea ce a insemnat PNL.Declaratiile domnului Iohannis referitoare la referendumul din 2012 reprezinta un afront adus cetatenilor care si-au exprimat punctul de vedere la vot, un afront adus liberalilor din cadrul Partidului National Liberal, care au actionat in acel moment", precizeaza Stroe.

El arata ca Iohannis nu a fost si nu va fi vreodata un liberal.

"El nu are culoare politica, el are numai teluri de marire, fie prim-ministru, fie presedinte, iar prin acest comportament de afrontare a Partidului National Liberal nu va reusi sa ajunga nici una, nici alta", spune vicepresedintele PRL.

Stroe sustine ca incercarea de a schimba discursul PNL din ultimii trei-patru ani este o rusine pentru Iohannis, care jigneste "nu numai alegatorii care si-au exprimat votul, dar si liberalii care ar trebui sa ia atitudine impotriva sa".

"Nu este departe momentul in care membrii Partidului National Liberal vor avea o reactie impotriva conducerii, pe masura tradarii infaptuite de catre aceasta impotriva intereselor electoratului, a intereselor alesilor locali ai Partidului National Liberal si nu in ultimul rand impotriva fiintei Partidului National Liberal istoric, pe care tocmai se pregatesc sa il arunce in bratele PDL", adauga el.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat luni ca USL a pregatit foarte prost in 2012 suspendarea presedintelui Traian Basescu din functie, aratand ca toata procedura a fost inutila, la limita Constitutiei si nu trebuia realizata.

"Toata actiunea a fost la limita Constitutiei si nu trebuie sa confundam fondul problemei cu forma. Intreaga procedura a fost, dupa parerea mea, absolut inutila si prost inspirata. Nu trebuia facuta nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de castigat de acolo. USL a pregatit-o foarte prost, a informat foarte prost, au facut niste pasi care au fost extrem de rapizi si prost pregatiti, iar fondul problemei, daca se voteaza pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat in conducerea Forumului German si s-a hotarat ca domnul Ovidiu Gant sa voteze pentru suspendare", a declarat, la B1 Tv, Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Klaus Iohannis referendum PNL, #Klaus Iohannis candidat presedintie , #PNL