Radu Stroe: PD-L incearca pe sub masa reinnodarea firului Aliantei

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 17:11
1938 citiri
Radu Stroe: PD-L incearca pe sub masa reinnodarea firului Aliantei

Senatorul PNL Radu Stroe a declarat miercuri ca democrat-liberalii incearca refacerea Aliantei, chiar daca public ii denigreaza pe liberali, si a afirmat ca o reluare a colaborarii cu PD-L este imposibila atata vreme cat acest partid nu iese din cuvantul lui Traian Basescu.

Stroe a precizat ca, atat la nivel national, cat si judetean, PD-L "continua pe sub masa incercarea de a reinnoda firul Aliantei, desi, in mod public, democrat-liberalii nu fac decat sa denigreze in continuare PNL, sa-l blocheze", anunta NewsIn.

"Dar raspunsul nostru este ferm intotdeauna, indiferent de peroana care este contactata: daca voi ati fi un partid pe picioarele voastre si care ati discuta si ati lua deciziile voi in forurile voastre de conducere, noi am putea antama o discutie, stim insa care este situatia cu dvs", a continuat liberalul.

Radu Stroe a explicat ca problema rezida in faptul ca PD-L nu este capabil sa incheie intelegeri si sa le respecte decat numai in masura in care Basescu le confirma" si ca, la orice iesire a sefului statului, "orice ar spune, orice ar face, in orice moment, in plan particular sau institutional, ei ies la rampa si aplauda.

"Nu putem discuta cu un om cu care relatiile PNL sunt demult rupte, de la sfarsitul lui 2006, de atunci de la Vila Lac 1, cand parasind intalnirea cu cativa lideri politici Basescu a spus: "Va voi distruge!". Il lasam sa ne distruga, dar deocamdata situatia a demonstrat ca lucrurile par a fi invers", a sustinut Stroe.

Potrivit acestuia, PNL ramine un partid de grup, condus de o echipa si nu de un individ. "Fugim de situatiile in care exista un individ mare sef, mare Dumnezeu, in care toti se pleaca. Preferam sa cracnim si sa-l tragem de urechi pe seful nostru decat sa ne inchinam in fata lui", a precizat liberalul.

Cat priveste formarea unui nou guvern, liberalul a sustinut ca PNL "are o sumedenie de variante", inclusiv aceea de ramane in opozitie, in situatia in care nu se vor accepta programele sale politice si de guvernare. "Dupa alegerile din noiembrie 2008 vom vedea fiecare partid ce procente are si vom pune pe masa programenele politic si de guvernare si vom vedea daca va putea exista o colaborare cu oricare dintre partidele ce vor fi validate de electorat", a afirmat Stroe.

Liberalul a adaugat ca "nu este nicio diferenta intre ceea ce este azi PD-L si ceea ce este PSD". "Nu stiu cat de negativa va fi o eventuala colaborare cu PSD, dar in aceeasi masura este negativa si colaborarea cu PD-L", a mentionat Radu Stroe in legatura cu evetuale aliante postelectorale. El a explicat ca PSD si PD-L "sunt din aceeasi mama si din acelasi tata, respectiv FSN si Ion Iliescu".

Pretextul discursului senatorului PNL fata de PD-L l-a reprezentat semnalarea situatiei de la Consiliul Judetean Dambovita, unde, la aproape o luna de la alegeri, nu s-a reusit constituirea CJ. Stroe l-a acuzat pe presedintele CJ, democrat-liberalul Florin Popescu, ca si-a dat concursul pentru invalidarea a doi consilieri judeteni, unul de la PNL si unul de la PSD, si a doi concilieri judeteni supleanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Traian Basescu, #PSD, #PNL, #PDL, #alianta, #radu stroe , #PNL