Ministrii promit mai multi bani pentru politisti si pensionarii militari

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 22:39
3788 citiri
Ministrii promit mai multi bani pentru politisti si pensionarii militari

Radu Stroe, propus pentru portofoliul Afacerilor Interne, a spus ca politistii au salarii mici, iar calitatea vietii acestora nu se ridica la nivelul muncii pe care o presteaza, precizand ca ii este "rusine vizavi de banii de haine si norma de hrana" si ca spera sa le poata acorda aceste sume.

Radu Stroe a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru a ocupa functia de ministru al Afacerilor Interne.

In timpul audierii sale, Radu Stroe a recunoscut faptul ca politistii au salarii mici, iar calitatea vietii acestora nu se ridica la nivelul muncii pe care o presteaza fata de societate.

Ministrul propus pentru portofoliul Afacerilor Interne a apreciat ca imbunatatirea calitatii vietii politistilor, care este si unul dintre obiectivele sale, este extrem de importanta pentru a putea fi consolidat statutul politistului in societate, in asa fel incat acesta sa se mandreasca cu meseria sa "asa cum se intampla demult".

"Ne este rusine vizavi de banii de haine si norma de hrana pentru politisti. 2.200 de politisti au arat toate drumurile si toate strazile Romaniei unde iarna si-a facut de cap. Ce sa le faci? Macar banii de hrana sa-i primeasca. Vom discuta cu ministrul Finantelor. Vom vedea ce vom face cu banii de uniforme, va trebui sa facem ceva si cu indemnizatia lor, pentru ca nu se poate asa. Nu mai dispun de chirie si in plus de asta exista si anomalii. Saracul agent cu o mie pe luna trebuie sa plateasca aceeasi chirie ca si generalul cu 6.000-7.000 de lei pe luna", a spus Radu Stroe in fata membrilor comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat si Camera Deputatilor.

Campeanu: Diminuarea pensiilor militare, cea mai mare eroare; cred ca vom rezolva problema in 2013

Mariana Campeanu, propusa pentru portofoliul Muncii, a spus, vineri, ca schimbarea modului de calcul pentru pensiile militare si diminuarea acestora a fost "cea mai mare eroare", precizand ca spera sa repare acest lucru in 2013.

Mariana Campeanu a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate reunite pentru a ocupa functia de ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si al Persoanelor Varstnice.

Intrebata, in cadrul audierii sale la comisii, daca va reveni asupra deciziei privind recalcularea pensiilor din sistemul militar, Mariana Campeanu a spus ca spera sa faca acest lucru anul viitor.

"Am considerat ca a fost cea mai mare eroare si aceasta eroare a fost legata de introducerea sistemului militar de pensii in cel public si de modul in care s-a facut acest lucru, cu schimbarea modului de calcul pe parcurs. Aceasta masura a creat deficit sistemului de pensii si nemultumiri cadrelor militare", a afirmat Mariana Campeanu.

Ea a precizat ca este adepta principiului "un drept castigat trebuie sa ramana".

"La ora actuala, aceasta problema trebuie sa fie rezolvata. Cred ca o vom face in 2013", a mai spus Campeanu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Radu Stroe politisti, #Mariana Campeanu pensionari militari , #stiri Radu Stroe