Miting anti-Basescu: 1.000 de oameni au protestat la Cotroceni

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 00:00
20508 citiri
Miting anti-Basescu: 1.000 de oameni au protestat la Cotroceni
Foto: Romania TV

Un miting pentru sustinerea lui Raed Arafat a inceput, vineri seara, in Piata Universitatii, din Bucuresti, la ora 18:00, dupa ce sute de oameni au iesit in strada, in ultimele doua zile, la Targu-Mures si Cluj-Napoca.

UPDATE: Evolutia demonstratiilor a aratat, pana in jurul orei 21:00, ca mitingul s-a transformat intr-o manifestatie impotriva presedintelui Traian Basescu, avand prea putin in comun cu sustinerea lui Raed Arafat, asa cum se anuntase.

Basescu renunta la actualul proiect de Lege a Sanatatii

Ziare.com a prezentat LIVE, minut cu minut, evolutia mitingului de la Cotroceni:

00:00 - Protestul din fata Palatului Cotroceni s-a incheiat.

23:50 - Ultimii protestatari pleaca din fata Palatului Cotroceni, sub privirile jandarmilor si jurnalistilor din zona, la capatul unui miting ce a plecat din Piata Universitatii, in jurul orei 18:15, pentru a ajunge, in cele din urma, la sediul Presedintiei, unde s-a stins, aproape de miezul noptii.

23:45 - Jandarmii s-au multumit sa legitimeze cateva persoane, care ar putea primi amenzi, in conditiile in care mitingul nu a fost autorizat.

Informatii vehiculate in presa indica faptul ca ar fi existat instigatori asociati politic, potrivit TVR Info. Ar fi vorba despre persoane din organizatia de tineret a PNL. De asemenea, au existat si voci din PSD care au sustinut miscarea de protest, fara a veni insa in mijlocul multimii.

In mod oficial, mitingul de vineri seara de la Bucuresti nu este asociat vreunei grupari politice, insa protestatarii au parut sa fii uitat, pe parcursul serii, de scopul declarat de a-l sprijini pe doctorul Raed Arafat, ajungand sa scandeze exclusiv lozinci indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu.

23:30 - In fata Palatului Cotroceni mai sunt acum doar cateva zeci de persoane, iar protestul pare sa se fi "stins". Sute de oameni au ales sa plece acasa, invinsi de frigul de afara. Jandarmii formeaza acum un singur cordon in fata Palatului. Fortele de ordine nu au fost nevoite sa intervina pentru a dispersa multimea, pe parcursul serii.

22:30 - Jandarmii au retinut un barbat care, din imaginile difuzate de Antena 3, se afla langa zidul care inconjoara curtea Palatului Cotroceni.

21:45 - Jandarmeria a confirmat ca sunt peste 1.000 de protestatari, in acest moment, in fata Palatului Cotroceni. Oamenii spun ca nu vor pleca pana cand Traian Basescu nu va iesi sa vorbeasca cu ei si eventual isi va da demisia.

21:20 - Aproape 1.000 de persoane se afla in fata Palatului Cotroceni si incearca sa forteze intrarea in curte. Nervii protestatarilor sunt intinsi la maxim. Ei striga "Iesi afara, javra ordinara".

20:15 - Manifestantii se deplasau spre Palatul Cotroceni, unde ii asteapta efective numeroase de jandarmi. Dupa unele informatii, presedintele Basescu se afla inca la Cotroceni, informeaza Antena 3.

19:30 - Protestatarii au plecat spre Palatul Cotroceni, flancati de jandarmi. Unul dintre manifestanti duce o cruce pe care sunt scrise cuvintele "Basescu = Ceausescu". Oamenii striga "Veniti cu noi", deplasandu-se dinspre Piata Universitatii spre Cotroceni.

Este vorba de cateva sute de persoane, iar oamenii cer demisia lui Traian Basescu. Printre manifestanti se numara si multi tineri.

19:00 - Peste 200 de persoane s-au adunat la mitingul din centrul Capitalei, printre care si destui tineri, iar jandarmii spun ca acestea nu au autorizatie.

18:30 - Mitingul a inceput, iar bucurestenii adunati in Piata Universitatii au inceput sa strige "Jos Basescu" si au afisat mesaje precum "Suntem bolnavi de 'Basescu'" si "Jos labele de pe SMURD".

18:15 - Zeci de oameni s-au strans in Piata Universitatii, insa numarul lor ar urma creasca, avand in vedere ca demonstratia a fost organizata prin intermediul retelelor de socializare, pe Internet.

Bucurestenii au fost chemati in strada pentru a-si exprima solidaritatea fata de fondatorul SMURD, Raed Arafat, insa imaginile transmise de la fata locului de televiziuni arata ca mitingul s-ar putea transforma intr-unul anti-Basescu.

Si in Brasov s-au strans in Piata Sfatului peste 500 de oameni, intr-un miting de sustinere pentru Raed Arafat. Protestatarii striga "Singura solutie, inc-o Revolutie", "Unitate", "Arafat", "Jos dictatura", "Javra ordinara" si "Arafat ministru".

Totodata, miscari de protest se desfasoara in Timisoara si in Sibiu.

Miting pentru Raed Arafat, la Targu Mures: 1.500 de oameni in strada

Actiunea pentru sustinerea lui Raed Arafat, initiata pe reteaua de socializare Facebook, continua cu un alt apel catre bucuresteni, si anume sa vina in Piata Universitatii si sambata, la ora 14.00, in semn de sprijin pentru fostul subsecretar de stat din Ministerul Sanatatii.

Amintim ca mii de persoane s-au adunat, miercuri si joi seara, in centrul oraselor Cluj-Napoca, respectiv Targu-Mures, ca sa-si manifeste sustinerea fata de Raed Arafat.

In reactie la aceste mitinguri, Raed Arafat a facut apel la oameni sa nu mai iasa in strada si sa nu se lase manipulati politic prin diverse anunturi pe Internet sau alte mijloace intrucat actiunile pot degenera si afecta ideile fata de proiectul legii sanatatii. Arafat a subliniat ca legea nu se dezbate in strada.

Raed Arafat, despre reforma in Sanatate: Se introduce sistemul in haos

"Multumesc mult oamenilor pentru sustinere. Dar ii rog pe toti sa nu se lase manipulati politic. Sa nu iasa in strada, sa nu raspunda la nicio chemare si provocare de pe Internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, Raed Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#miting sustinere Raed Arafat Bucuresti, #miting sustinere Arafat, #Raed Arafat demisie Ministerul Sanatatii, #legea sanatatii , #demisie