Raed Arafat nu pleaca din Romania si elucideaza zvonurile cu afaceri pe banii statului

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 13:23
7908 citiri
Raed Arafat nu pleaca din Romania si elucideaza zvonurile cu afaceri pe banii statului
Foto: Antena 3

Raed Arafat a dezmintit zvonurile potrivit carora ar intentiona sa plece din Romania, dupa ce si-a dat demisia si a explicat modul in care au fost cumparate ambulantele pentru SMURD.

"Eu nu am zis ca plec din tara, nu vreau sa mai fie folosite impotriva mea declaratii-soc ce nu exista. Nu am zis nici ca imi dau demisia in cazul in care iese Legea Sanatatii, in forma actuala. Am refuzat slujbe internationale, cu venituri mari, pentru a continua sa-mi fac treaba in Romania asa cum trebuie", a afirmat fostul subsecretar de stat miercuri, la Antena 3.

In plus, Arafat a declarat ca nu se astepta ca insusi presedintele Traian Basescu sa intervina intr-un conflict "pur tehnic", legat de serviciul medical de urgenta si de noua Lege a Sanatatii.

"Nu comentez de ce s-a implicat domnul presedinte, pot spune ca m-a surprins. In mod normal, acestea sunt discutii tehnice care se poarta in interiorul conducerii sistemului sanitar", a declarat, la Antena 3, fostul subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Raed Arafat a decis sa demisioneze din functie, dupa ce a fost atacat dur de Traian Basescu in cadrul unei emisiuni la care era invitat.

Raed Arafat si-a dat demisia

Presedintele l-a avertizat pe Arafat ca ar trebui sa se gandeasca sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, daca nu este de acord cu ministrul, in privinta proiectului Legii Sanatatii, si nu reuseste sa isi comunice nemultumirile in cadrul institutiei.

La Antena 3, Raed Arafat si-a exprimat nemultumirea in urma faptului ca dezbaterile legate de noua Lege a Sanatatii au fost deturnate spre propria-i persoana.

"Nu este o lupta pentru doctorul Arafat sau pentru SMURD, ci pentru serviciul national de urgenta. Lumea trebuie sa fie atenta la manipulari, inclusiv la cele de pe Facebook, sa nu iasa in strada", a spus Arafat miercuri, la Antena 3.

Cine are dreptate in razboiul Basescu-Arafat pe Legea Sanatatii? - Sondaj Ziare.com

"Orice profesionist continua sa-si expuna argumentele pana in ultimul moment. Problemele s-au creat pe faptul ca eu nu as vrea concurenta, ceea ce nu este adevarat", a explicat fondatorul SMURD motivul pentru care in ultimele zile a avut numeroase aparitii televizate.

Arafat l-a atacat pe deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, care ar fi afirmat, dupa ce a fost numit consilier onorific in cadrul Ministerului Sanatatii, ca numarul bolnavilor internati in spitale dupa crearea SMURD a crescut. "Nu stiu de unde are aceste date, dar sunt complet eronate si chiar aberante", a spus Arafat.

Legat de articolul din Evenimentul Zilei, publicat miercuri, in care se sustine ca firma furnizoare de ambulante pentru SMURD si Ministerul Sanatatii este detinuta de unul dintre prietenii lui Raed Arafat, acesta a precizat ca este vorba numai despre ambulantele SMURD.

"Autorul articolului confunda achizitiile ministerului cu cele pe care le avem pe Fundatia SMURD, bani pe care ii avem din cei 2 la suta virati de cetateni. In plus, in niciun caz nu am cumparat masini peste pretul european, dimpotriva", a precizat fondatorul SMURD.

Pe de alta parte, Arafat a dezmintit zvonurile legate de faptul ca demisia sa ar ascunde, de fapt, o candidatura la Primaria Capitalei. "Nu este adevarat ca PDL mi-ar fi propus sa candidez la Capitala. Nici vorba de asa ceva", a precizat fostul subsecretar de stat.

Fondatorul SMURD a comparat serviciul de urgenta creat de el cu cel din Franta, afirmand ca serviciul romanesc este mai performant, avand in vedere ca "noi avem si serviciul descarcerare". "O masina SMURD are cate o intubatie pe tura, cu mult mai mult peste media europeana", a laudat activitatea serviciului pe care il conduce, Raed Arafat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Raed Arafat Traian Basescu, #demisie Raed Arafat , #demisie