Legea Sanatatii n-o sa-i faca pe medici mai buni (Opinii)

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 22:25
2096 citiri
Legea Sanatatii n-o sa-i faca pe medici mai buni (Opinii)

Daca Traian Basescu nu intervenea telefonic, luni seara, la un post de televiziune unde Raed Arafat, tatal SMURD, plangea cu anticipatie de mila creatiei sale, spunand ca e in pericol, si ameninta cu demisia daca Legea Sanatatii este adoptata in forma actuala, nu as fi stiut ca aceasta lege se afla in discutie, principala sursa de informatie a romanilor fiind televizorul.

Si trebuie sa recunosc ca, de luni seara, se tot discuta despre sanatate, fara insa sa se spuna nimic concret, interesant ori util pentru beneficiar, acesta fiind, desigur, pacientul.

Oricum, Legea Sanatatii, buna, rea, dorita sau nedorita, trebuie sa existe, chiar daca, dupa ce va fi votata si promulgata, nimeni n-o sa-si mai aminteasca de existenta ei.

Ce e insa foarte sigur si e bine sa stie toata lumea este ca Legea Sanatatii nu imbunatateste actul medical, n-o sa-i faca pe medici mai buni profesionisti si nici mai umani, mai devotati si mai implicati in actul medical.

Ca si pana acum, vor muri oameni cu zile sub ochii medicilor, indiferenti la suferinta, fara ca acestia sa le acorde macar o clipa de atentie. Bolnavii vor fi iar aruncati ca niste gunoaie pe marginea santului, cu perfuzia in mana, cum s-a mai intamplat sau vor astepta, fara nici o sansa, pe holurile spitalului, macar sa fie intrebati ce ii doare. Vor mai fi si alti copii "prajiti" de cum vin pe lume, iar altii vor muri imediat ce parintii primesc garantii de la medici ca sunt bine sanatosi.

Si asta pentru ca in sistemul nostru medical zilnic se intampla nenorociri, zilnic exista semnale ale incompetentei profesionale si indiferentei cadrelor sanitare fata de omul bolnav. Cine are bani va merge sa se trateze la Viena ori Paris, cine nu are bani, ori moare cu zile ori se roaga la bunul Dumnezeu sa-i mai "lungeasca ata", ca inca mai are cate ceva de rezolvat aici, pe pamant.

Mai mereu, cand e vorba de sanatate, cadre medicale se plang ca in spitale nu sunt medicamente, nu sunt dotari, nu sunt conditii, nu sunt detergenti si de asta miroase si e murdar, dar din spitale se fura barbar si toti fura - de la medic pana la brancardier si portar. Se fura medicamente, lenjerie pentru bolnavi, asternuturi, aparatura, mancare, detergenti, maturi, becuri, galeti, carpe de sters praful. Se fura tot.

Cum de nu-i vede nimeni pe cei care fura, cum de nimeni nu-i verifica, cum de nimeni nu se intreaba unde dispar medicamentele sau lucrurile noi, abia cumparate sau primite prin donatii?

Legea reformei in sanatate nu pomeneste nimic de toate aceste neajunsuri si inca multe altele despre care nimeni nu vorbeste. Pe omul de rand il intereseaza mai putin sau deloc niste paragrafe de legi, el vrea sa stie daca in caz de nevoie, va fi ingrijit ca un om si nu aruncat in sant ca un obiect nefolositor.

La romani exista deja o mare frica de boala, de spital si de medici si asta, mai ales, din cauza saraciei. Astazi, la noi, la romani, a ajuns un lux sa fi bolnav.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#spital ingrijire bolnavi, #legea reformei in sanatate, #medici specialisti pleaca , #Legea Sanatatii