Ziare.com

Raed Arafat sustine o reforma radicala, dar fara a strica ce merge bine acum

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 21:53

   

Raed Arafat sustine o reforma radicala, dar fara a strica ce merge bine acum
Subscretarul de stat Raed Arafat critica dur noul proiect al Legii Sanatatii si a anuntat ca va trimite punctul sau de vedere presedintelui si parlamentarilor, care trebuie sa stie ca atunci cand

"Voi trimite si presedintelui punctul de vedere al Comisiei de Urgenta. Noi acum suntem in perioada de dezbatere. Eu vorbesc de domeniul meu de expertiza de o viata. Trebuie sa fie publice concluziile noastre. Daca, in final, la politic, se decide ca doctorul Arafat nu are dreptate, ca vrem sa mergem cum au zis cei care au scris legea, este normal sa se retraga cel care nu crede in aceasta idee.

Sa vina cineva sa faca toate actele normative secundare ca sa tina sistemul nou sub control si sa nu strice ceea ce merge bine acum. Orice se strica nu se mai repara. Urgenta este sistemul angajat zilnic in razboi. Sunt mii de interventii pe zi. Cand te joci cu sistemul acesta de urgente majore trebuie sa fii foarte sigur cum te joci cu el", a declarat duminica fondatorul SMURD pentru Mediafax.

Raed Arafat a mai explicat ca unele institutii, care fac parte din sistemul de urgenta, nu vor vrea sa intre in competitie cu privatii pentru bani publici.

"Cine merge la competitie pentru SMURD, de exemplu, pompierii, UPU-urile. Costul medical al SMURD este 1,52 la suta din costul UPU, care este stabil, 85 de milioane de euro pe an. Cu partea medicala a SMURD costul unui pacient in UPU este de 22 de euro. In UPU au ajuns 3.800.000 de cazuri pe an. UPU in Romania insemana patru euro pe cap de locuitor, fata de 40 in Marea Britanie, care are UPU de 40 de ani din fonduri de la bugetul de stat", a mai spus subsecretarul de stat.

De asemenea, Raed Arafat mai cere sa nu fie facute reforme noi in sistemul de urgente pana cand nu se va vedea impactul in alte sectoare, luand in considerare ca cei de la FMI au subliniat ca la noi in tara sistemul de urgenta functioneaza bine.

"Nu cred ca eu puteam sa-i conving sa spuna alt punct de vedere decat ce cred ei. Consider ca trebuie sa ajungem la intelepciunea de a spune 'da, este nevoie de reforma radicala', nimeni nu poate anula acest lucru, dar sistemul de urgenta trebuie sa-l sprijinim sa se dezvolte mai departe. In loc sa-l dezvoltam mai departe, noi cream total alte concepte", a continuat Raed Arafat.

Raed Arafat mai sustine ca legea va crea premisele ca aceste sistem sa nu mai poate fi integrat, pentru ca nu poti mentine sistemul cu elemente care urmaresc profitul si mai multi bani.

"Vor fi entitati in acest sistem care vor dori sa castige cat mai multi bani si sa aiba o piata cat mai larga. Nu se pune problema ca existand ISU, serviciul public de ambulanta, fiecare cu rolul lui, unul sa-l elimine pe altul pentru mai multi bani. Prin noua lege insa, asa va fi . Firmele se vor lupta intre ele, dar si sa elimine sistemul public, ca sa controleze piata mai bine. Devenim mai vulnerabili. Nu vad justificarea reala sa mut sistemul public in privat, unde nu mai pot face niciun control calitativ", a mai declarat Arafat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1536 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl Arafat stie de mult ca lucrurile merg anapoda.

A sarit insa in sus de-abia cand a fost calcat dansul pe coada.

 

COOL HEADS MUST PREVAIL...

Sper ca din antagonisme sa se nasca progresul,atat de necesar in viata politica a natiunii.Sper ca nimeni sa nu-si dea demisia sub imperiul frustrarii,negociati,negociati,negociati...ca sa-l parafrazez pe Lenin.Lucrati pentru un "greater good tara o sa va multumeasca peste cativa ani,adevarul este de obicei pe la mijloc.Gata,e timpul sa-mi duc odrasla la patinaj...

 

de ce iese ACUM la declaratii?

pai daca trec aceste servicii la privat, adio mai cumpara aia mii de ambulante aiurea care zac nefolosite cum am vazut la stiri? deci adio comisioane...

 

principial,raed are dreptate sa se retraga

daca nu-s de acord cu un sistem,nu are rost sa muncesc eu pentru a-l sustine,s-o faca cei care l-au creat si cred in el.

in general,serviciile statului sin extrem de bulversate cind trebuie sa intre in competitie cu firmele private.
se invoca tot felul de aiureli lacrimogene,dureri inabusite,sensibilitati de fete mari aflate in faza decisiva a pastrarii integritatii morale si fizice :)
nici d-l arafat nu face exceptie.
parerea mea este ca lucrurile vor merge la fel de prost,ca nu va iesi nimic bun din conlucrarea stat/privat. in realitate,cu exceptia asigurarii ordinei publice si a apararii,celelalte devoratoare de resurse sa fie privatizate iar cetatenilor sa nu li se mai retina bani aiurea,fiecare sa se asigure unde vrea el.
fiecare sa invete la ce scoala vrea si poate,etc,etc.

eu sint liberal,membru in pnl din ianuarie 1990 insa am constatat ca nici colegii mei de partid n-au inteles doctrina politica a statului minimal.
oamenilor trebuie sa li se asigure libertatea de a alege ceea ce doresc,sa le fie lasate lor personal mijloacele materiale cu ajutorul carora sa actioneze pentru realizarea acestui deziderat.
mai pe romaneste,impozite simbolice,deplina libertate de a alege,fara dadaceala guvernului,legislatie minimala creata in proportie masiva de comunitatile locale,legislatia la nivel statal,elaborata de guver,sa acopere numai sferele de autoritate care ramin guvernului,adica ordine publica si aparare.
dar guvernul va plati efectiv numai armata,politia va fi platita pe plan local,guvernul elaborind norme metodologice si legi de functionare pe care organele locale le pot extinde,dar nu le pot anula.

dar,sintem oare capabili sa terminam odata cu ipocrizia care a dus lumea in faliment ?
sa facem un referendum pe tema asta dupa o dezbatere indelunga,sa alegem o cale si sa respectam ce-am ales.
altfel,mereu vom relua o discutie fara nici o finalitate,care mai mult va inflama societatea,in loc sa trecem la actiune...

statul social a luat-o din loc,
a venit timpul statului liberal !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor