Raed Arafat sustine o reforma radicala, dar fara a strica ce merge bine acum

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 21:53
2039 citiri
Raed Arafat sustine o reforma radicala, dar fara a strica ce merge bine acum
Foto: Arhiva

Subscretarul de stat Raed Arafat critica dur noul proiect al Legii Sanatatii si a anuntat ca va trimite punctul sau de vedere presedintelui si parlamentarilor, care trebuie sa stie ca atunci cand

"Voi trimite si presedintelui punctul de vedere al Comisiei de Urgenta. Noi acum suntem in perioada de dezbatere. Eu vorbesc de domeniul meu de expertiza de o viata. Trebuie sa fie publice concluziile noastre. Daca, in final, la politic, se decide ca doctorul Arafat nu are dreptate, ca vrem sa mergem cum au zis cei care au scris legea, este normal sa se retraga cel care nu crede in aceasta idee.

Sa vina cineva sa faca toate actele normative secundare ca sa tina sistemul nou sub control si sa nu strice ceea ce merge bine acum. Orice se strica nu se mai repara. Urgenta este sistemul angajat zilnic in razboi. Sunt mii de interventii pe zi. Cand te joci cu sistemul acesta de urgente majore trebuie sa fii foarte sigur cum te joci cu el", a declarat duminica fondatorul SMURD pentru Mediafax.

Raed Arafat a mai explicat ca unele institutii, care fac parte din sistemul de urgenta, nu vor vrea sa intre in competitie cu privatii pentru bani publici.

"Cine merge la competitie pentru SMURD, de exemplu, pompierii, UPU-urile. Costul medical al SMURD este 1,52 la suta din costul UPU, care este stabil, 85 de milioane de euro pe an. Cu partea medicala a SMURD costul unui pacient in UPU este de 22 de euro. In UPU au ajuns 3.800.000 de cazuri pe an. UPU in Romania insemana patru euro pe cap de locuitor, fata de 40 in Marea Britanie, care are UPU de 40 de ani din fonduri de la bugetul de stat", a mai spus subsecretarul de stat.

De asemenea, Raed Arafat mai cere sa nu fie facute reforme noi in sistemul de urgente pana cand nu se va vedea impactul in alte sectoare, luand in considerare ca cei de la FMI au subliniat ca la noi in tara sistemul de urgenta functioneaza bine.

"Nu cred ca eu puteam sa-i conving sa spuna alt punct de vedere decat ce cred ei. Consider ca trebuie sa ajungem la intelepciunea de a spune 'da, este nevoie de reforma radicala', nimeni nu poate anula acest lucru, dar sistemul de urgenta trebuie sa-l sprijinim sa se dezvolte mai departe. In loc sa-l dezvoltam mai departe, noi cream total alte concepte", a continuat Raed Arafat.

Raed Arafat mai sustine ca legea va crea premisele ca aceste sistem sa nu mai poate fi integrat, pentru ca nu poti mentine sistemul cu elemente care urmaresc profitul si mai multi bani.

"Vor fi entitati in acest sistem care vor dori sa castige cat mai multi bani si sa aiba o piata cat mai larga. Nu se pune problema ca existand ISU, serviciul public de ambulanta, fiecare cu rolul lui, unul sa-l elimine pe altul pentru mai multi bani. Prin noua lege insa, asa va fi . Firmele se vor lupta intre ele, dar si sa elimine sistemul public, ca sa controleze piata mai bine. Devenim mai vulnerabili. Nu vad justificarea reala sa mut sistemul public in privat, unde nu mai pot face niciun control calitativ", a mai declarat Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Raed Arafat legea sanatatii, #Raed Arafat critica legea sanatatii , #Legea Sanatatii