Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Acuzat ca a cumparat ambulante prea scumpe, Raed Arafat da explicatii

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 10:08
9354 citiri
Acuzat ca a cumparat ambulante prea scumpe, Raed Arafat da explicatii
Foto: Arhiva Gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat neaga acuzatiile aparute in presa in dosarul deschis de DNA cu privire la o achizitie de ambulante facuta de Ministerul Sanatatii de la firma Deltamed SRL din Cluj, patronata de un prieten.

In ianuarie 2012, Evenimentul Zilei a scris ca Deltamed SRL Cluj Napoca a livrat peste 1.000 de ambulante catre Ministerul Sanatatii, SMURD, SRI, SIE, patronul firmei, Vasile Gorgan, fiind unul dintre primii sponsori ai SMURD, fondat de Arafat.

Acuzatiile au fost reluate la inceputul lunii martie in presa clujeana. Clujust.ro a publicat in data de 3 martie informatii conform carora DNA a decis sa inceapa urmarirea penala in rem in acest caz, dupa o sesizare facuta de Ministerul Finantelor si dupa ce in presa au aparut mai multe speculatii cu privire la neregulile inregistrate in cazul acestei achizitii.

Principala acuzatie viza faptul ca pretul la care s-ar fi achizitionat ambulantele era prea mare si achizitia nu s-ar fi facut prin licitatie, ci prin negociere directa.

"In primul rand, achizitia nu a fost facuta prin negociere directa, asa cum sustine jurnalistul, ci prin licitatie publica deschisa, ce a parcurs toate etapele legale. Asadar, nu eu am achizitionat ambulantele, in interes privat, ci Ministerul Sanatatii, in interes public", a comentat pe Facebook Raed Arafat.

Raed Arafat continua cu numeroase explicatii legate de dotarea ambulantelor achizitionate, inclusiv detalii despre puterea motorului.

"Toate aceste date concrete arata cat de departe pot merge unii in dezinformarea oamenilor si in denigrarea celor care incearca sa faca ceva util.

Daca jurnalistul respectiv era intr-adevar interesat de adevar, putea sa solicite raspuns la intrebarile necesare. Nu le-a solicitat. A preferat sa publice acuzatii mincinoase la adresa mea si a celor care au lucrat la aceste licitatii publice", mai arata Arafat in postarea sa.

Cu aproximativ doua saptamani in urma, un jurnalist a lansat pe Internet acuzatii nefondate la adresa mea. Principala...

Posted by Raed Arafat on Monday, April 27, 2015

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#DNA dosar Raed Arafat, #Raed Arafat achizitii ambulante , #Ministerul Sanatatii