Arafat: Institutul Oncologic Bucuresti are o noua sectie de pediatrie, cu scoala

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 22:26
1128 citiri
Arafat: Institutul Oncologic Bucuresti are o noua sectie de pediatrie, cu scoala
Foto: Arhiva

Institutul Oncologic Bucuresti are de sambata o noua sectie de pediatrie, cu 50 de paturi, care este prevazuta cu o "scoala de spital", unde copiii internati mai mult timp isi pot continua pregatirea pentru clasa, acesta fiind un lucru foarte modern, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a fost prezent la inaugurarea mai multor sectii de la Institutul Oncologic, respectiv cele de oncopediatrie, sectia de zi, blocul operator al sectiei de chirurgie toracica, precum si a noilor echipamente performante din cadrul laboratorului de energii inalte.

"De Ziua Copilului, nu stiu daca este un lucru placut sa vii sa vorbesti despre cancer, dar, din pacate, nici copiii nu sunt scutiti de suferinte. Daca ei sufera, macar sa facem ca suferinta sa treaca mai repede. Modernizarile care s-au facut vor contribui la usurarea suferintei, la vindecarea lor, pentru ca rata de vindecare la copii este mai mare.

Copiii stau uneori perioade mai lungi, sunt scosi din mediul lor. Am vazut ca sectia este prevazuta cu o scoala de spital, unde copilul internat sa-si poata continua pregatirea pentru scoala, ceea este un lucru foarte modern", a spus Raed Arafat.

El a sustinut ca parteneriatul cu ONG-urile este extrem de important in sistemul sanitar si trebuie incurajat, salutand eforturile Asociatia P.A.V.E.L. si Little People, care au ajutat la realizarea sectiei de oncopediatrie.

Raed Arafat a precizat ca Ministerul Sanatatii are si alte proiecte, pe care le-a discutat inclusiv cu Banca Mondiala, pentru dotari in urmatorii doi-trei ani, care includ si oncologia.

Raed Arafat a adaugat ca la investitiile facute la Institutul Oncologic au participat mai multe organizatii, iar Ministerul Sanatatii a contribuit cu 54 de milioane de lei, inclusiv in aparatura de radioterapie.

Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, Rodica Anghel, a spus ca micii pacienti s-au mutat de sambata in noua sectie, ceea ce a fost o surpriza pentru ei.

In Institutul Oncologic Bucuresti sunt tratati aproximativ 9.000 de noi pacienti cu cancer in fiecare an.

In sectiile de oncologie medicala sunt tratati lunar 2.800 de pacienti, cu o medie a duratei de asteptare de trei zile si o durata de spitalizare de 2,5 zile.

Cele mai frecvente cinci tipuri de cancer in Romania, in 2008, erau la barbati cele de plaman, colorectal, prostata, stomac, vezica biliara, iar la femei cele de san, colorectal, col uterin, plaman si ovar.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Araft pediatrie Institutul Oncologic, #copii Institutul Oncologic , #Ministerul Sanatatii