Ministrul Sanatatii ii da replica lui Raed Arafat: Nu vreau sa spunem pe postul de televiziune ca mor pacientii

Duminica, 28 Mai 2017, ora 22:29
10555 citiri
Ministrul Sanatatii ii da replica lui Raed Arafat: Nu vreau sa spunem pe postul de televiziune ca mor pacientii
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, duminica, la Timisoara, ca in Romania exista ambulante, astfel ca "nu suntem in situatie de colaps" si ca isi doreste ca procedura de achizitie pentru ambulante sa fie legala, "nimeni sa n-o poata contesta".

Ministrul Sanatatii i-a raspuns, duminica, la Timisoara, lui Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe subiectul achizitiilor de ambulante pentru SMURD. Intrebat de catre jurnalisti ce se va intampla cu licitatia pentru cumpararea ambulantelor, Florian Bodog a explicat ca isi doreste ca procedura de achizite sa se desfasoare legal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnul premier se va implica si dansul in aceasta discutie si vom lua o decizie in asa fel incat pacientii sa nu aiba de suferit. Nu vreau sa spunem pe postul de televiziune ca mor pacientii, sa spunem ca nu sunt ambulante, doar la Timisoara s-au cumparat recent patru ambulante de catre Consiliul Judetean. Exista, ambulante exista.

Nu suntem in situatie de colaps, dar am toata disponibilitatea sa rezolv aceasta procedura si sa demaram procedura de achizitie pentru ambulante in conditii legale. Doresc ca procedura sa nu poata fi contestata de nimeni, pentru ca daca o contestam, o sa ne prelungim si o sa ne judecam ani de zile si pacientii vor avea de suferit", a mai declarat Bogod, care spera ca la sfarsitul anului sa vina primele ambulante.

Florian Bodog a mai precizat ca nu a "blocat nicio licitatie", cea pentru cumpararea ambulantelor fiind organizata de IGSU.

"Licitatia a fost declansata la IGSU. Ministerul Sanatatii nu a avut absolut niciun amestec in licitatia pe care IGSU a organizat-o si o spun cu absolut toata responsabilitatea: Ministerul Sanatatii doreste sa se achizitioneze ambulante in conditiile legii", a afirmat Florian Bodog.

Reactia ministrului Florian Bodog vine dupa schimbul de replici pe care l-a avut cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a spus ca exista posibilitatea semnarii unui protocol pe baza celui vechi si care permite lucrurilor sa se desfasoare mai departe in maniera inceputa si avertizeaza ca un nou protocol nu va duce decat la intarzieri si mai mari, in conditiile in care masinile aflate in dotarea IGSU sunt deja invechite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Arafat scandal Bodog , #Ministerul Sanatatii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și dacă... primul lot de salvări va fi livrat odată cu inaugurarea