Raed Arafat, in Top 15 cei mai influenti arabi din lume

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 13:21
8828 citiri
Raed Arafat, in Top 15 cei mai influenti arabi din lume
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a fost inclus intr-un top al celor mai influenti 100 de arabi din lume, ocupand unul dintre locurile fruntase.

"Dezvaluim (care sunt) cei mai buni dintre cei buni in cea mai ampla cautare a noastra din toata lumea", scrie Arabian Business, la inceputul articolului in care prezinta cei mai influenti 100 de arabi ai lumii in anul 2017.

Raed Arafat, care se afla pe locul 14, este palestinian nascut in capitala siriana Damasc. In varsta de 53 de ani, Arafat este celebru pentru ca a fondat SMURD, iar apoi a fost ministru al Sanatatii si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, printre altele.

SMURD a primit numeroase donatii din partea sistemelor medicale din alte tari.

"Poate ca ii sunt alocate mai multe titluri impresionante numelui sau, insa cetateanul si medicul de terapie intensiva palestinian Raed Arafat a cunoscut succesul cand a creat si finantat personal Serviciul Mobil de Urgente, Reanimare si Descarcerare (SMURD), in Romania, acolo unde este rezident.

Impactul SMURD i-a adus cetatenia romana si i s-a propus sa preia postul de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, pentru a ajuta la dezvoltarea ingrijirii medicale de urgenta in tara.

Este secretar de stat in Ministerul de Interne din anul 2014 si, de asemenea, conduce Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Se poate spune, deci, ca Arafat si-a adus partea de contributie in a face o diferenta in lume", este descrierea acestuia.

Pe primul loc este printul al Walleed bin Talal, din Arabia Saudita, om de afaceri, investitor si filantrop, membru al familiei regale, in varsta de 62 de ani.

Printre cele mai cunoscute nume se numara antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane (locul 5), ai carui parinti au emigrat in Franta din Algeria. Pe locul 28 este multimiliardarul Carlos Slim, unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii. Desi mexican, Slim are origini libaneze de la tatal sau.

Tot origini libaneze are si sotia lui George Clooney, britanica Amal Clooney, aflata pe locul 47.

In Top 100 se regasesc, in total, 7 palestinieni.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Raed Arafat Top 100 arabi influenti, #Raed Arafat loc 14 arabi , #Ministerul Sanatatii
Comentarii