Raed Arafat: Vom face tot ce putem pentru persoanele afectate de ninsori

Joi, 02 Februarie 2012, ora 20:30
1003 citiri
Raed Arafat: Vom face tot ce putem pentru persoanele afectate de ninsori

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca se va face tot ce este posibil pentru persoanele afectate de ninsori si de vremea rea din aceste zile.

"Nimeni nu poate sa promita ca vom putea face 100% aceste lucruri. Una este sa fim pregatiti, alta este sa putem. Unele lucruri sunt total imprevizibile, sa vedem daca vom putea face fata", a spus Raed Arafat intr-o interventie la B1 TV.

Totodata, el a subliniat ca nimeni nu poate sti cu siguranta care va fi prognoza meteorologica in aceasta perioada.

"Cand ma intreaba cineva despre un pacient, stiu sa ii spun 'Pana aici stiu sa iti spun, de aici nimeni nu stie'. Meteorologii stiu pana unde pot sa spuna, dar nici asta nu este 100% sigur. Trebuie sa avem incredere in ei cand spun ca nu pot sa dea prognoza pe urmatoarea perioada, ei stiu mai bine", a precizat Arafat.

Totodata, el a mai afirmat ca nu se poate imputa unei ambulante ca nu ajunge la timp pentru ca derapeaza, dar si ca este mai buna prevenirea, in aceste situatii.

"Decat sa fugim dupa oameni si sa nu putem ajunge la ei, e mult mai buna prevenirea", este de parere oficialul din Ministerul Sanatatii.

El a spus ca sistemul sanitar din Romania este dotat cu masini de interventie si cu ambulante si ca nu exista probleme in acest sens si ca ambulantele trebuie sa fie pregatite, cerand in acelasi timp ajutorul utilajelor de interventie care trebuie sa mearga in fata ambulantelor pentru a le facilita accesul la bolnavi.

In plus, Arafat crede ca nimeni nu poate promite ca nu se vor repeta situatiile in care au fost pierdute vieti omenesti, iar ca in acele cazuri a fost vorba despre accesarea unei zone de interventie care era blocata.

Demnitarul a facut un apel catre cei care suna la numarul unic de urgenta, 112.

"Cel care suna la 112 trebuie sa astepte sa fie recontactat apoi de sistemul de urgenta si sa pastreze bateria telefonului mobil, nu sa sune imediat alte persoane. Lumea trebuie sa inteleaga ca cea mai scurta cale catre interventie este 112. Trebuie sunat, spusa situatia si aflat ce trebuie facut", a conchis Raed Arafat.

Romania se pregateste de un nou viscol: drumuri inchise si prognoze pesimiste

Iarna loveste din nou Romania. Dupa cateva zile de ger naprasnic, joi toata ziua a nins usor, insa ce este mai rau de abia de vineri se anunta.

Pana acum, 22 de persoane au murit din cauza zapezii si a gerului, in ultimele zile, iar in intreaga tara se circula deja greu, multe drumuri au fost inchise.

Zeci de oameni evacuați după prăbușirea unui drum în centrul orașului Slănic Prahova. Arafat trimite experți să evalueze riscurile
Zeci de oameni evacuați după prăbușirea unui drum în centrul orașului Slănic Prahova. Arafat trimite experți să evalueze riscurile
E risc crescut de extindere a craterului format după prăbușirea unei șosele în plin centrul orașului Slănic Prahova, la doar câteva zeci de metri de blocuri. Autoritățile au decis...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Raed Arafat, #ger Romania Raed Arafat, #viscol Romania, #vreme rea Romania , #Ministerul Sanatatii