Amenzi la Targu Mures dupa mitingul pro-Arafat

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:00
2966 citiri
Amenzi la Targu Mures dupa mitingul pro-Arafat

Mitingul organizat la Targu Mures pentru sustinerea lui Raed Arafat s-a lasat cu amenzi.

Sase persoane au fost amendate de jandarmi, prefectul judetului, Marius Pascan, afirmand ca acestea au incercat sa blocheze intrarea in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din oras, unde se afla si sediul SMURD.

Prefectul de Mures, Marius Pascan, a convocat, vineri, o sedinta cu sefii structurilor de ordine publica din judet, legata de mitingul de sustinere a lui Raed Arafat care a avut loc joi seara la Targu Mures.

Prefectul a anuntat in sedinta ca jandarmii au amendat cateva persoane in baza legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, care prevede ca "organizarea si desfasurarea de adunari publice nedeclarate, neinregistrate sau interzise, constituie contraventie".

"S-au aplicat sanctiuni contraventionale, asa cum prevede legea, pentru unii dintre manifestanti, care s-au manifestat un pic mai agresiv. Au fost sanctionati la fata locului. Multi altii vor primi avertismente - cel putin unele dintre persoanele publice care au participat in mod direct la pregatirea acestei manifestari, chiar daca nu-si asuma acest lucru.

S-au transmis mesaje de la surse apartinand fie unor lideri sindicali, fie unor lideri politici, cu interes de a escalada acest subiect, de a degenera intr-o manifestare cu caracter politic", a declarat Pascan.

Acesta a adaugat ca sanctiunile au fost aplicate unor persoane care au incercat sa blocheze intrarea in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, unde se afla si sediul SMURD.

"Legea prevede cum se pot organiza manifestarile, iar daca participantii se deplaseaza pe un traseu acesta trebuie sa fie autorizat. Altfel, lucrurile pot degenera", a spus Pascan.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Mures, Adina Vacar, a declarat initial ca nu au fost date amenzi, dar ulterior a transmis un comunicat in care a aratat ca sase persoane au fost sanctionate contraventional, cu cate o mie de lei, respectiv minimum prevazut de lege.

"In continuare se procedeaza la identificarea persoanelor responsabile pentru conducerea grupului de manifestanti, prin analizarea imaginilor foto si video inregistrate, urmand ca in cazul identificarii lor sa fie aplicate masurile legale", se arata in comunicatul Jardarmeriei.

La mitingul pentru sustinerea lui Raed Arafat organizat, joi seara, la Targu Mures au participat aproximativ 1.500 de persoane. Participantii s-au adunat in centrul orasului Targu Mures, de unde au pornit intr-un mars pe strazile orasului, catre sediul SMURD.

Manifestantii au scandat "Vrem sa traim, nu vrem sa murim", "Haideti cu noi", "Jos Basescu", "Arafat nu uita, noi suntem de partea ta", "Afara din tara cu javra ordinara", "Romania, trezeste-te".

Protestul a dus la blocarea circulatiei in centrul orasului, insa apoi traficul a revenit la normal.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#amenzi miting Arafat, #miting Targu Mures Arafat , #SMURD
Comentarii
Poza maty48
maty48
rank 5
Identificati si amendati" tradatorii si provocatorii",