Arafat: Ma mut in Targu Mures, nu vreau sa fiu ministru al Sanatatii

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 08:10
5692 citiri
Arafat: Ma mut in Targu Mures, nu vreau sa fiu ministru al Sanatatii
Foto: Arhiva

Medicul Raed Arafat, fostul subsecretar de strat care a demisionat, la 10 ianuarie, de la Ministerul Santatii, a ajuns joi, la Cluj Napoca, unde a afirmat despre manifestatiile de strada organizate in sprijinul sau, ca "oamenii isi spun cuvantul" si si-a anuntat intentia de a parasi Bucurestiul, mutandu-se in Targu Mures.

Prezent in mai multe emisiuni televizate, Arafat a subliniat ca, parasind Ministerul Sanatatii, va putea apara mai bine sistemul de Urgenta din tara, scrie Adevarul.

Raed Arafat a adus lamuriri si despre licitatiile la ambulantele si echipamentele medicale cu care a fost dotat SMURD, in ultimii ani, perioada in care a fost angajat al Ministerului Sanatatii.

Medicul sustine ca, prin demisia sa, a incercat sa traga un sistem de alarma. "Distrugem ceva foarte bun: unitatea de primiri de urgente, serviciul de ambulanta si SMURD-ul.

Avem un sistem de urgenta integrat, dar interdependent. Daca unitatile de primiri urgente vor fi afectate, atunci va fi afectat si SMURD-ul. Cand o firma are interesul sa ocupe piata celeilalte firme, nu se mai poate discuta despre un sistem integrat. Cand o sa intelegem asta, va fi prea tarziu", a explicat Raed Arafat.

Peste 1.500 de persoane au participat, joi seara, la Targu Mures, la un miting de trei ore prin care si-au aratat sustinerea fata de medicul care a infiintat SMURD in Romania.

Miting pentru Raed Arafat, la Targu Mures: 1.500 de oameni in strada

Raed Arafat s-a declarat surprins de reactia si suportul populatiei. "Pentru mine, reactia oamenilor mi s-a parut a fi ceva spontan si sper sa nu se politizeze in niciun fel acest lucru. Tocmai din acest motiv, prefer sa nu comentez protestele clujenilor sau ale muresenilor, pentru ca orice as spune in acest moment ar fi speculat", a declarat medicul.

Arafat a spus ca intentioneaza sa revina la activitatea sa si sa se mute in Targu-Mures. "Am eliberat deja biroul de la minister, urmeaza sa predau si apartamentul de serviciu", a precizat medicul.

Raed Arafat, despre reforma in Sanatate: Se introduce sistemul in haos

Totusi, Raed Arafat a dat asigurari ca va continua sa participe la dezbateri in ce priveste Legea Sanatatii, pe segmentul serviciilor de urgenta: "Voi aloca timp pentru discutii si dezbateri, pana in clipa in care se va decide ce va fi cu sistemul de urgenta".

In ce priveste posibilitatea ca, intr-un alt guvern, sa ocupe functia de ministru al Sanatatii, Raed Arafat a declarat ca niciodata nu va dori un asemenea post: "Este o functie politica, plus ca un ministru al Sanatatii trebuie sa ia decizii pe tot sistemul sanitar. Eu vreau sa ma ocup de domeniul medicinii de urgenta".

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Raed Arafat demisie, #Raed Arafat SMURD, #Raed Arafat manifestatii sustinere , #SMURD
Comentarii