Inundatii de Paste: Raed Arafat face apel sa se respecte masura evacuarii

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 19:08
1520 citiri
Inundatii de Paste: Raed Arafat face apel sa se respecte masura evacuarii

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, a spus ca oamenii afectati de inundatii ar trebui sa nu refuze evacuarea, pentru ca daca aceasta este propusa, este o masura necesara.

"Daca s-a propus evacuarea, nu s-a propus numai ca sa se faca. S-a propus pentru ca trebuie", a declarat Raed Arafat, duminica, la Digi 24, in conditiile in care patru judete sunt sub avertizare cod rosu de inundatii.

Cod rosu de inundatii, pe doua rauri (Video)

Arafat a dat exemplul oamenilor din localitatile Ciolanesti si Beuca, din judetul Teleorman, care au cerut evacuarea dupa ce initial refuzasera. De asemenea, in localitatea Vartoapele, echipajele de interventie sunt pregatite de evacuare, in caz de nevoie.

"Nu avem persoane izolate in sensul in care sa nu putem ajunge la ei. Nu poti sa ajungi la ei cu mijloace obisnuite, dar poti ajunge cu barca, cu tractorul, ajungi cumva la ei, dar in mare parte sunt persoanele care au refuzat sa fie mutate din timp. De ieri erau pregatiti, dar populatia nu prea a dorit sa fie mutata in locatiile care au fost asigurate.

Cand se propune evacuarea, de regula, e bine sa se accepte. S-ar putea sa fie greu sa-i evacueze cand situatie se agraveaza. E important sa se coopereze bine cu autoritatile, care nu vor decat binele lor. Daca s-a propus evacuarea, nu s-a propus numai ca sa se faca. S-a propus pentru ca trebuie", a afirmat secretarul de stat din MAI.

Inundatii de Paste: Judetele Arges si Teleorman, cele mai afectate

In ce priveste numarul total de evacuati, Raed Arafat a subliniat ca este vorba despre 90 de persoane in judetul Olt, 56 in judetul Teleorman si 26 in judetul Vrancea, unde s-au produs alunecari de teren.

Totodata, acesta a precizat ca, in noaptea de Inviere, ambulantele SMURD au fost solicitate in peste 900 de cazuri, la nivel national, in timp ce serviciile de ambulanta au avut circa 5.000 de cazuri in toata tara.

Inundatii de Paste: Cod rosu pentru rauri din patru judete

Jumatatea de sud a Romaniei se afla sub atentionari de inundatii, fiind emis cod rosu de inundatii pentru rauri din judetele Olt, Teleorman, Prahova si Ialomita. Afectate de ape sunt mai multe localitati din judetele Arges, Olt, Teleorman, Prahova, Buzau si Dambovita.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Raed Arafat oameni evacuati, #Raed Arafat inundatii, #oameni evacuati inundatii , #stiri Raed Arafat