Raed Arafat, Dumnezeul romanilor (Opinii)

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 22:36
3173 citiri
Raed Arafat, Dumnezeul romanilor (Opinii)
Foto: fabricaspiridusilor.ro

De cateva zile, asupra Romaniei s-a abatut o adevarata Apocalipsa starnita de ninsori, viscole, vanturi putenice si scaderi catastrofale de temperatura. Pe alocuri, zapada a atins inaltimea de 2-3 metri, iar temperatura a coborat pana la minus 25 de grade Celsius. Aceasta stare de lucruri a pus pe jar toate institutiile si ministerele care au responsabilitati de interventie in caz de dezastre naturale.

Pe de o parte, premierul Emil Boc, framantat de iesirile repetate in strada ale romanilor si avand constiinta incarcata de faptul ca s-a indepartat prea mult de sufletul alegatorului, iar alegerile bat la usa, s-a gandit ca acum e momentul sa recastige un pic din increderea si respectul cetatenilor.

Pe de alta parte, doctorul Raed Arafat, aprins de euforia elogierilor aduse de catre romani in episodul cu Legea sanatatii, cand a inregistrat o victorie covarsitoare asupra sefului statului, si dornic de a-i recompensa pe cetateni pentru increderea acordata, a cerut sprijin total din partea guvernului pentru a se implica personal in asistenta de urgenta a persoanelor aflate in pericol.

Zis si facut. Emil Boc nu numai ca i-a dat mana libera lui Arafat, dar s-a si afisat de cateva ori cu acesta, in speranta ca da bine si ca va urca si el pe scara increderii cetatenilor, cu atat mai mult cu cat lovitura pe care a primit-o sub centura de la CCR l-a aruncat in coada listei preferintelor electorale.

Cu toate fortele si mijloacele avute la dispozitie, "Parintele SMURD-ului", avand binecuvantarea lui Emil, a trecut la actiune, ca un adevarat militar pe campul de lupta. Secunda cu secunda, fie ca era zi, fie ca era noapte, "medicul cu suflet" dadea ordine in stanga si in dreapta, asemenea unui general, iar acolo unde situatia o impunea, intervenea personal.

Peste tot se auzea un singur strigat de durere si ajutorare: "Sa vina Arafat". Si ajutorul nu intarzia sa apara. Cele opt elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si patru elicoptere ale Statului Major al Fortelor Aeriene aproape ca nu faceau fata numarului mare de solicitari pentru interventie.

Fie ca era vorba de o nastere, de un bebelus, de un bolnav, fie ca era vorba de incendiu sau oameni blocati de nameti, elicopterul cu echipa de interventie era prezent si rezolva situatiile respective. Un bolnav pe moarte, cu ultima suflare, s-a adresat, la un moment dat, medicului: "Doctore Arafat, tu esti Dumnezeul meu".

Chiar daca aceasta "joaca de-a Dumnezeu" va implica niste costuri considerabile din bugetul ministerelor implicate, pentru faptul ca au fost salvate vieti omenesti, banii nu mai conteaza, mai ales daca se merge pe principiul ca viata nu are pret.

Asadar, atunci cand exista bunavointa si cand toti factorii responsabili se implica prompt, rezultatele si multumirile oamenilor sunt colosale, mai ales daca acestea vin din adancul sufletului celui care se zbate intre viata si moarte.

Si iata ca din "Legenda Ardealului" si "Parintele suferinzilor", Raed Arafat a ajuns "Dumnezeul romanilor", chiar daca, in cele din urma, medicul apartine religiei islamice.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Raed Arafagt SMURD, #Raed Arafat proteste, #Raed Arafat zapada , #stiri Raed Arafat