Cum explica Rafael Nadal esecul usturator din finala de la Australian Open

Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 13:25
9040 citiri
Cum explica Rafael Nadal esecul usturator din finala de la Australian Open
Foto: Twitter / Australian Open

Tenismenul spaniol Rafael Nadal a pierdut clar finala de la Australian Open, disputata in fata marelui sau rival Novak Djokovici, o finala in care sarbul a dominat clar ultimul act de la Antipozi.

Nadal a facut doar 8 puncte in aceasta finala, pierzand cu 6-3, 6-2, 6-3. La ceremonia de premiere de dupa joc, Nadal a vorbit astfel:

"Vreau sa il felicit pe Novak, a fost la un nivel extraordinar in aceasta seara, merita felicitari si echipa sa. Multumesc celor care au facut posibil acest turneu, toti fanii din Australia care tin atat de mult la mine, nu este niciun turneu din lume care sa progreseze atat de mult de la an la an. E probabil cel mai bun si frumos turneu din lume. Au fost doua saptamani emotionante pentru mine, azi nu a fost cea mai buna zi pentru mine, am jucat impotriva unui jucator mult mai bun.

Novak Djokovici castiga finala de la Australian Open dupa un meci in care Rafa Nadal a fost de nerecunoscut

Dar au fost saptamani bune pentru mine, iar faptul ca nu am putut juca la mai multe turnee de la US Open incoace, cand nu am jucat niciun meci oficial pana aici la AO, inseamna mult pentru mine. Nu a fost de departe seara mea, dar e important pentru mine sa revin la un asmenea nivel in aceste doua saptamani. Asta ma va inspira pentru ceea ce urmeaza, le multumesc oamenilor de langa mine, familiei si echipei mele. Fara ei, dupa tot ce am patit in cariera, nu as mai fi fost aici. Pot sa promit ca voi da totul sa progresez, sa joc mai bine, incerc asta de mult timp, uneori e greu cu accidentarile, alteoeri e greu cand intalnesti adversari dificili ca asta seara", a incheiat Nadal cu un zambet amar la final.

Rafael Nadal a pierdut a patra finala de la Australian Open, acolo unde are doar un trofeu castigat, in 2009, acum fix 10 ani, dupa o finala epica in fata lui Roger Federer.

Spaniolul ramane pe 2 in clasamentul ATP, la o distanta uriasa fata de Djokovici, ratand sansa de a cuceri al 18-lea trofeu de Mare Slem din cariera.

Vezi si:

Prima reactie a lui Novak Djokovici dupa ce a triumfat la Australian Open, pentru a saptea oara in cariera

D.A.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#reactie Rafa Nadal dupa esec finala, #reactie Nadal dupa meci finala Novak , #stiri Rafael Nadal