Roger Federer il invinge pe Rafa Nadal in finala la Shanghai dupa un meci perfect

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 13:00
7595 citiri
Roger Federer il invinge pe Rafa Nadal in finala la Shanghai dupa un meci perfect
Foto: Twitter / SH Rolex Masters

Roger Federer a evoluat impecabil si a castigat marea finala a Mastersului de la Shanghai, din China, in dauna bunului sau prieten, dar si a marelui sau rival, liderul mondial Rafa Nadal, scor 6-4, 6-3.

Partida a durat o ora si 13 minute si a consfintit a 5-a victorie la rand a lui Federer in fata lui Nadal la jocurile directe, iberic care insa conduce in continuare la acest capitol, scor 23-15.

Federer a jucat ca in tinerete la Shanghai, nu i-a oferit lui Nadal nici macar o sansa de break si la mijlocul setului 2 avea o statistica uriasa de partea sa, doar 5 puncte pierdute pe serviciul sau.

Jocul a inceput cu un break decisiv din partea lui Roger, break care avea sa si decida setul 1, terminat cu 6-4, dupa doar 36 de minute de joc.

Setul doi a inceput mai echilibrat, pana la 2-2 insa, cand Federer a facut inca un break decisiv, urmand sa castige setul si mai usor, 6-3, pentru a dovedi aceasta finala dupa doar 73 de minute.

Federer castiga asadar la Shanghai si se mai apropie de Nadal in clasamentul ATP, ibericul ramanand pe 1 cu 10465 de puncte, Federer avand 8505.

Elvetianul il egaleaza pe Ivan Lendl, pe locul doi pe lista trofeelor castigate all-time, amandoi cu cate 94 de turnee castigate.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, Federer a facut un meci urias si a castigat cu 6-4, 6-3!

12.54: 5-3 pentru Roger, care se apropie la un pas de trofeu.

12.49: 4-3 pentru fostul lider mondial, care ramane cu un break avans.

3-2 Federer, vine un break care poate fi decisiv pentru intreaga finala.

12.36: 2-2, se merge cap la cap in acest set.

12.28: 1-1, doar 5 puncte a pierdut Federer pe serviciul sau in acest meci!

12.26: 1-0 Nadal, care conduce pentru prima data in aceasta finala, abia la start de set 2.

6-4 Federer, care a evoluat absolut impecabil pana acum.

12.14: 5-3 Federer, Nadal nu a avut pana acum nicio minge de break.

12.06: 4-2 Federer, dupa un game cu 4 asi, care a durat doar 50 de secunde!!

12.03: 2-3, Nadal incheie acest serviciu cu un nou as.

12.00: Federer se distanteaza din nou la 2 puncte, este 3-1, serveste fara greseala jucatorul elvetian.

11.55: 2-1 cu break Federer, Nadal si-a facut pentru prima data serviciul si a punctat pentru prima data pe tabela.

11.52: 2-0, inceput mult mai solid al elvetianului.

11.49: Inceput perfect pentru Federer, care face break chiar la debut. 1-0, desi Nadal salvase anterior 3 mingi de break.

Incepe partida, cu Nadal la serviciu!

11.37: Ploua torential in China, asadar se joaca finala cu acoperisul tras la Shanghai. Cei doi se incalzesc in acest moment.

11.34: Avem imagini de la Shanghai, cei doi urmeaza sa inceapa incalzirea oficiala.

Va fi al 38-lea meci jucat intre cei doi titani ai tenisului, cei mai prolifici jucatori ai sportului alb din punctul de vedere al titlurilor de Mare Slem pe care le au in palmares (19-16 pentru elvetian).

23-14 este scorul pentru Nadal, care insa nu l-a mai invins de ceva vreme pe Federer, de 3 ani mai exact, de la editia din 2014 a lui Australian Open.

In acest an cei doi s-au intalnit de 3 ori, de fiecare data Federer avand castig de cauza, in finalele de la Australian Open si Miami, si in 16-imi la Indian Wells.

Nadal este in mare forma insa acum, este liderul mondial detasat, cu peste 2000 de puncte diferenta in fata lui Roger, 10465 la 8105, castigand in ultima vreme si US Open, dar si, recent, saptamana trecuta, turneul ATP de la Beijing.

Partida va incepe la 11.30 si va fi televizata pe DigiSport.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#live Federer Nadal finala Shanghai, #Nadal versus Federer noua finala, #El Clasico tenis Federer versus Nadal , #stiri Rafael Nadal
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Iata o idee pentru campionii romani,in fine vreau sa spun adevaratii