Novak Djokovici castiga finala de la Australian Open dupa un meci in care Rafa Nadal a fost de nerecunoscut

Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 12:53
15882 citiri
Novak Djokovici castiga finala de la Australian Open dupa un meci in care Rafa Nadal a fost de nerecunoscut
Foto: Twitter / Australian Open

Novak Djokovici a devenit pentru a saptea oara campion absolut la Australian Open, un record unic in era Open, dupa o finala in care l-a dominat cu autoritate pe marele sau rival Rafael Nadal, in trei seturi foarte scurte.

Scorul a fost 6-3, 6-2, 6-3, dupa 2 ore si sase minute de tenis de mare calitate pentru tenismenul din tara vecina cu Romania.

De la inceput s-a vazut ca Nadal are o zi neinspirata, de altfel primul set a fost unul de cosmar pentru iberic, care s-a vazut condus in cateva minute cu 3-0.

Trebuie spus ca Djokovici a servit excelent si a pierdut un singur punct pe propriul serviciu in primul set, ceva absolut greu de imaginat inainte de aceasta finala. Novak Djokovici a castigat 20 din cele 21 de puncte jucate pe propriul serviciu, iar in doar 33 de minute a castigat mansa intai, avand un raport de 29-15 la puncte castigate.

Chiar daca setul secund a inceput intr-un mod mai echilibrat, Djokovici a facut breakul cand trebuia, nu a avut mari emotii pe propriul serviciu si a continuat sa ramana calm si sa domine cu un tenis aproape stelar, care ne-a adus aminte de nivelul sau de acum 3-4 ani sau, si mai bine, din 2011.

Tenisul a continuat la fel de solid si in mansa a treia, cand Nole a avut doar o singura problema, la o minge de break avuta de Nadal, singura de altfel din tot jocul, atunci cand sarbul a fost insa tare ca o stanca si a ramas in controlul situatiei, nelasandu-l pe Nadal sa revina in meci.

Djokovici ajunge astfel la 15 trofee de Grand Slam in toate cariera, il depaseste pe marele Pete Sampra, ajunge la doar doua lungimi in spatele lui Nadal si face istorie la Australian Open, castigand de 7 ori la Melbourne, un trofeu peste Emerson si Federer.

In plus, e al treila titlu la rand de Mare Slem pentru Nole, care a castigat in minimum de seturi si la Wimledon cu Kevin Anderson si la US Open cu Del Potro, anul trecut.

De fiecare data cand Nole Djokovici a ajuns in finale la Australian Open, a fost un succes, are un procentaj de 100 la suta sarbul aici la Melbourne Park.

Nadal ramane cu un singur trofeu la Antipozi, in 2009, acum fix 10 ani, dupa o finala celebra cu Federer.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, 6-3 in ultimul meci, ce rezultat, atat de putin scontat inaintea finalei, ce nivel a avut Djokovici!!

12.45: Inca un game care a mers la egalitate, dar Djokovici e iarasi ca o stanca, 5-3 si inca un punct pana la victorie.

Djokovici rezista si in acest game, chiar daca Nadal a avut o minge de break, prima in aproape 2 ore de chin!

12.24: Djokovici joaca un tenis fabulos, ne aducem aminte de nivelul de acum 3-4 ani cand domina total circuitul, este acum 3-1.

12.20: 2-1 cu break in fata pentru sarbul Djokovici care domina de departe, cu maxim de autoritate aceasta finala, care se va termina cel mai probabil cu mult mai repede decat o anticipam multi.

12.15: 1-1, iarasi game alb, o luam de la capat si in acest set.

12.11: Nadal incepe iarasi cu bine si setul 3, dar a avut din nou emotii. La pauza dintre seturi, a mers cateva minute la vestiare pentru a-si aduna gandurile..

6-2 si Djokovici e la doar un pas sa faca istorie la Australian Open si istorie in tenisul mondial. Nadal pare ca a renuntat de tot la lupta..

11.59: 5-2 cu un nou break facut de Djokovici in acest set, va servi imediat pentru a inchide si aceasta mansa.

11.54: A fost primul game mai lung facut pe serviciul lui Djokovici, pana la urma rezista sarbul, care e aproape sa se duca la 2-0 la seturi.

Break facut de Nole, un moment important realizat in setul secund, 3-2.

11.41: 2-2, egaleaza Djokovici, parca totusi punctele sunt mai stranse acum, e un set mult mai echilibrat.

11.36: Nadal munceste parca eroic pentru fiecare punct pe care trebuie sa il castige. 2-1, dar Rafa a intors punctul de la 15-30.

11.32: 1-1, nou game alb pentru Djokovici, care a pierdut un singur punct pe serviciu, fabulos sarbul!

11.29: 1-0 Nadal, e pentru prima data in meci cand conduce pe tabela spaniolul.

Se incheie primul set al acestei intalniri, 6-3, Nadal a miscat in premiera pe serviciul lui Djokovici in acest ultim game, dar era deja tardiv. 1-0 la seturi, Nadal trebuie sa isi urce urgent si considerabil nivelul in aceasta finala pentru a spera la trofeu!

11.18: 5-3, Nadal face primul game la zero in acest set, incepe sa capete si mai mare incredere in el.

11.13: Si iarasi Nole face un game alb pe serviciul sau, imbatabil la serviciu este sarbul azi.

11.10: Cu ceva emotii din nou la serviciu, Nadal mai puncteaza o data pe tabela.

11.04: Al treilea game alb pentru Djokovici, care are si 4 asi deja, 4-1.

Rafa Nadal face primul punct al finalei, ceea ce ar putea reprezenta o stire, la cum a inceput jocul. Spaniolul pare in continuare bulversat totusi, e 1-3..

10.55: 3-0, inca un game alb pentru Djokovic, nu are niciun fel de inspirate azi Nadal, foarte slab incepe ibericul. Sa vedem daca acest set va mai avea istoric.

10.53: Mari probleme pentru Nadal in acest inceput de meci, 0-2, un singur punct a facut pana acum spaniolul, care pare foarte incordat azi, nu a dat drumul deloc la brat...

10.48: Djokovici incepe cu dreptul, 1-0 si game alb, debut puternic al sarbului azi.

Incepe partida, Novak Djokovici este la serviciu!

10.39: James Keothavong din Marea Britanie este arbitrul de scaun, cel care acum oficiaza tragerea la sorti pentru serviciu si teren, incepe chiar acum incalzirea oficiala.

10.37: Avem primele imagini de la Melbourne, cei doi jucatori sunt la vestiare si asteapta sa fie anuntati de crainicul arenei pentru a intra pe Rod Laver Arena.

10.35: Rafa Nadal nu a pierdut nici macar un set in aceasta editie de AO, in timp ce Djokovici a cedat cate o mansa la Shapovalov si Medvedev.

10.30: Djokovici nu a pierdut nicio finala la Melbourne, are 6 trofee si poate deveni cel mai prolific jucator din era Open aici la Australian Open, daca triumfa, cu un trofeu peste Laver si Emerson.

10.23: Finala din 2012 de la Australian Open intre cei doi a fost una istorica, fiind cea mai lunga finala de Mare Slem din istorie, 5 ore si 53 de minute, Nole triumfand in mod dramatic, scor 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5-7), 7-5.

Nadal versus Djokovici este una dintre cele mai mari rivalitati din istoria recenta a tenisului, cei doi jucand unul impotriva celuilalt de 52 de ori, Nole conducand in acest moment cu 27-25. El a castigat ultima partida directa, in semifinalele de la Wimbledon de anul trecut, un meci maraton, castigat de sarb dramatic, scor 10-8 in decisiv!

Ultima victorie a lui Nadal a venit tot anul trecut, in vara, in semifinalele de la Roma, scor 2-0 la seturi.

Recordurile uriase pe care Rafael Nadal le-ar atinge, daca ar triumfa la Australian Open

Djokovici e lider mondial ATP la acest moment si va ramane acolo indiferent de rezultatul finalei. El are 10.155 de puncte si poate ajunge la 10.955 daca triumfa la Melbourne, in timp ce Nadal are 8320 de puncte si poate ajunge la 9120 de lungimi daca va castiga al doilea sau trofeu in Australia, dupa cel de acum fix 10 ani.

Totul despre finala de la Australian Open 2019 dintre Djokovic si Nadal: Televizare, cote pariuri si intalniri directe

La 7 trofee ar ajunge Djokovici daca ar castiga si aceasta editie de Australian Open, record unic in era Open.

Partida va fi televizata pe EuroSport.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#live finala Australian Open Djokovici Nadal, #Nadal versus Djokovic finala live text, #cronica finala Australian Open Nadal Djokovici , #stiri Rafael Nadal