Raiffeisen: Creditarea s-a reluat timid in martie

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 14:05
942 citiri
Raiffeisen: Creditarea s-a reluat timid in martie

Dupa doua luni in care vanzatorii de credite au stat degeaba, activitatea de creditare pe retail s-a reluat timid in martie.

Daca bancile vor incurajata aceasta revenire prin dobanzi mai mici, piata bancara ar putea incheia anul cu o usoara crestere, sustine Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

"Martie a fost altfel decat ianuarie si februarie, cand nu se intampla nimic. Activitatea s-a reluat, chiar daca pe un nivel mult mai scazut fata de septembrie anul trecut, si se vede un interes pentru credite.

In definitiv, daca nu creditezi nu poti justifica o infrastructura de sute de unitati si este si ambitia noastra sa dam credite", a declarat Groningen, citat de Ziarul Financiar.

Potrivit acestuia, nici acordul cu FMI, nici declaratia semnata de bancile mari la Viena si nici banii care vor fi eliberati de BNR din rezervele minime ale bancilor nu inseamna automat ca va fi reluata creditarea in forta.

"Nu ne putem astepta ca de maine creditarea sa revina la nivelul din septembrie 2008 pentru ca nu exista o solutie simpla. Revenirea pietei depinde foarte mult si de sentiment, de comportamentul clientului. Se exagera in trecut, cand cererea se baza foarte mult pe viitor, pe veniturile asteptate, insa acum s-a trecut in cealalta extrema si chiar si cei care au bani prefera sa astepte decat sa cumpere ceva. Astazi intra in agentie mult mai putini oameni si se califica si mai putini din cauza cresterii riscului", a completat presedintele Raiffeisen Bank Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Steven van Groningen, #Raiffeisen Bank, #activitate creditare , #credite