Contra cronometru pentru timpul lor! Aproape 600 de alergatori vor lua startul in Team HOSPICE la Maratonul Bucuresti

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 12:40
2340 citiri
Contra cronometru pentru timpul lor! Aproape 600 de alergatori vor lua startul in Team HOSPICE la Maratonul Bucuresti

Aproape 600 de alergatori antrenati in fapte bune vor participa pe 14 si 15 octombrie la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank, pentru a-i ajuta pe copiii si adultii cu boli incurabile din Romania.

Pe 14 si 15 octombrie, #TeamHOSPICE va lua startul la cel mai important eveniment sportiv din Bucuresti.

HOSPICE Casa Sperantei are cea mai mare comunitate de alergatori care sustine o cauza umanitara. Fie ca vorbim de cursa populara, de cea individuala, de stafeta, de semimaraton sau de maraton, echipa optimistilor in tricou verde - tricoul sperantei - va fi prezenta la linia de start.

Si pentru ca niciodata nu e prea devreme ca cei mici sa se antreneze in fapte bune, anul acesta ni se alatura si copiii, astfel ca vom avea echipa #TeamHOSPICE a celor mai mici alergatori la maraton, cu reprezentanti inclusiv la Cursa "Jogging in scutece".

Convinsi fiind ca orice copil sau adult care infrunta o boala incurabila are dreptul la clipe de demnitate alaturi de cei dragi si ca fiecare picatura de tratament paliativ inseamna diferenta intre alinare si durere, ii avem aproape si pe Ambasadorii #TeamHOSPICE.

Vor alerga anul acesta la maraton, in Team HOSPICE, Adina Buzatu, Alex Dona, Carmen Bruma, Doru Todorut, Emma Zeicescu, Florentina Opris, Ioana si Florin Grozea.

"Alearga pentru tine, dar alearga in primul rand pentru ceilalti! Bucuria de a putea ajuta, oricat de putin, este inaltatoare! Alerg in TEAM HOSPICE pentru ca eu cred in scopul si seriozitatea fundatiei. Vino alaturi de noi, impreuna vom schimba lumea!", indeamna Adina Buzatu.

"Eu nu alerg defel. Nu sunt genul care se antreneaza prin parcuri. Nici macar la sala nu merg. Cred insa ca macar din cand in cand trebuie sa iesim din zona de confort pentru a-i ajuta pe cei mai putin norocosi", spune Alex Dona (Managing Partner Times New Roman).

"Sunt onorata sa fiu pentru a doua oara ambasador HOSPICE Casa Sperantei la Maratonul International Bucuresti si sper ca tot mai multi oameni sa ni se alature in mod constant in acest demers, astfel incat bolnavii incurabili din Romania sa beneficieze de ingrijiri paliative de calitate asa cum e normal si decent sa se intample. Din pacate, stiu din experienta proprie cat de importanta este ingrijirea paliativa in cazul unei persoane care sufera de o boala incurabila. Felicitari, HOSPICE, pentru tot ce ce faceti si la multi ani!", transmite Carmen Bruma.

"Am considerat mereu oamenii care fac bine in jurul lor ca fiind intelepti, maturi, pozitivi, culti. La prima vizita la HOSPICE Casa Sperantei in decembrie 2016 am intalnit asemenea oameni si i-am indragit pe loc. Apoi am cunoscut o parte dintre copiii care au parte de ajutorul paleativ din partea Hospice Romania cu ocazia sarbatorilor de iarna, a Craciunului. M-am atasat de Ciprian Datcu, un tanar de 21 ani cu care am pastrat de atunci legatura in permanenta. Mai mult, am participat alaturi de el la semi-maratonul din primavara in cadrul caruia am reusit performanta de 3,3 km. Acum, in octombrie, vrem sa alergam din nou. Pentru el, pentru visul lui, pentru bucuria lui. Haideti sa fim mai intelepti, mai pozitivi, mai maturi si mai culti! Haideti sa luam exemplu de la HOSPICE Casa Sperantei Romania!", este de parere Doru Todorut (Deepcentral).

"Lucrez cu oameni, pentru oameni, acesta este visul meu! Iubesc oamenii si capacitatea lor fabuloasa de a razbi, de a lupta impotriva temerilor si a fricilor. Speranta de a se autodepasi si de a spera ca intr-o zi, cu ajutorul unui Sine puternic si regasit, cu un trup sanatos, frumos si respectat, va fi prima zi in care se vor simti puternici si fericiti din nou!", considera Florentina Opris.

"In mica patrie de la HOSPICE, zambetul este un barometru perfect al optimismului, iar sunt cei mai buni ambasadori ai optimismului, acesti copii vad fericirea in lucrurile pe care noi am uitat de mult sa le mai privim, iar bucuria lor e molipsitoare. Dar ca sa poate zambi si maine, au nevoie de sprijin! Voi alerga in Echipa Optimista pentru ca micutii care sufera de boli incurabile sa-si mentina optimismul, iar HOSPICE Casa Sperantei sa poata oferi in continuare ingrijire paliativa gratuita, la cele mai inalte standarde", spune Emma Zeicescu (realizator Perfect Imperfect TVR1).

"Am ales sa participam la acest maraton pentru a face miscare si a transmite un mesaj important societatii: ca orice persoana care sufera de o boala incurabila are dreptul la clipe de demnitate si la ingrijire paliativa", puncteaza Ioana si Florin Grozea.

Din Team HOSPICE fac parte multi din alergatorii care au sustinut si in trecut cauza si au vazut cat de important este pentru copiii si adultii cu boli incurabile sa beneficieze de ingrijire paliativa gratuita, la cele mai inalte standarde.

Si pentru ca pacientii HOSPICE ne incarca cu energie in fiecare zi, la linia de start vor fi prezenti si angajati ai HOSPICE, precum si directorul executiv al HOSPICE Casa Sperantei, Mirela Nemtanu.

"Participarea in Team HOSPICE este despre speranta si despre puterea oamenilor de a face bine celor din jurul lor. Cei care alearga in echipa noastra au inteles ca lupta pe care mii de oameni o duc in Romania cu o boala incurabila ar trebui sa fie lupta noastra, a tuturor si ii putem ajuta chiar cu acest gest simbolic de alergare. Voi alerga si eu in Team HOSPICE pe 15 octombrie, impreuna cu colegii mei din Stafeta Optimisstlor, pentru a strange fonduri necesare sustinerii serviciilor pe care HOSPICE Casa Sperantei le ofera gratuit copiilor si adultilor care se confrunta cu un prognostic limitat de viata", a explicat Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE.

Te poti implica si tu! Daca nu te-ai putut inscrie anul acesta la Bucharest Marathon, te invitam sa sustii alergatorii inscrisi in Team HOSPICE si sa faci o donatie pe paginile lor de galantom - http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1027. Orice suma ne ajuta sa oferim pacientilor nostri liniste si clipe demne alaturi de cei dragi, cum le meritam cu totii.

Intra pe Team HOSPICE sau urmareste-ne pe Facebook si Instagram si afla cele mai proaspete informatii despre echipa optimistilor antrenati in fapte bune.

Te asteptam si in ziua cursei la cortul HOSPICE din Piata Constitutiei, sa facem impreuna pasi mari pentru speranta!

Fondurile stranse in cadrul evenimentului, dar si cele adunate de alergatorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurarii de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila. Datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi.

Parteneri media: Europa FM, Men's Health, Eva.ro, Ziare.com, Running Mag, Radar de Media, Femeia, Ioana, Cariere, alerg.ro, Aktual24.ro, CityFemme.

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Team HOSPICE Maratonul Bucure ti, #Team HOSPICE Casa Sperantei , #Romania