Ratingurile unei banci din Romania, puse sub observatie de Moody's - ar putea fi retrogradate

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 20:12
7702 citiri
Ratingurile unei banci din Romania, puse sub observatie de Moody's - ar putea fi retrogradate

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a plasat, luni, sub supraveghere, pentru o posibila retrogradare, ratingurile "Ba1" atribuite pentru datoriile si depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank Romania, informeaza un comunicat de presa.

In schimb, Moody's a confirmat ratingul pentru soliditate financiara, precum si pe cel pentru datoriile pe termen scurt ale Raiffeisen Bank Romania. Perspectiva asociata ratingului pentru soliditate financiara ramane una stabila.

Agentia de evaluare a precizat ca actiunea vizand ratingurile Raiffeisen Bank Romania vine la o saptamana dupa ce Moody's a coborat ratingurile similare ale bancii mama, Raiffeisen Bank International. La data de 23 decembrie, Moody's a retrogradat calificativul acordat pentru depozitele pe termen lung ale RBI de la "A3" pana la "Baa1". Ratingul pentru soliditatea financiara al RBI a fost coborat si el de la "D plus" la "D". In plus, ambele calificative au fost puse sub supraveghere in vederea unei noi posibile retrogradari.

Bancile austriece in Romania: Erste are probleme, Raiffeisen se lauda ca ii merge bine

"Revizuirea pentru o posibila retrogradare reflecta posibilitatea ca sprijinul de o treapta venit de pe urma unui posibil sprijin financiar din partea bancii mama sa fie eliminat si, in consecinta, ratingul pentru datoriile si depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank Romania vor fi coborate, in situatia in care ratingul pentru soliditatea financiara al RBI va suferi o noua retrogradare", se arata in comunicatul Moody's.

Agentia de evaluare precizeaza ca, desi Raiffeisen Bank Romania are legaturi financiare directe si o dependenta relativ limitata de RBI, de numai 0,3% din activele totale si 9,4% din pasive, o deteriorare a situatiei Raiffeisen Bank International ar putea avea efecte negative asupra diviziei din Romania. Insa, Moody's sustine ca aceste riscuri sunt deja incorporate in ratingul Raiffeisen Bank Romania, care este mai mic decat cel al bancii mama.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din Romania in anul 1998. In 2013, banca a obtinut un profit net de 104 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de 2012.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#ratinguri Raiffeisen retrogradate, #Moodys ratinguri Raiffeisen , #stiri Raiffeisen