Ministrul Justitiei: Este exclus sa raman dincolo de acest mandat. Atacurile la Guvern sunt josnice

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 15:18
6684 citiri
Ministrul Justitiei: Este exclus sa raman dincolo de acest mandat. Atacurile la Guvern sunt josnice
Foto: Digi 24

Ministrul Justitei, Raluca Pruna, a declarat ca nu isi doreste o cariera politica dupa ce i se va incheia mandatul la Palatul Victoria si ca nu va candida la alegerile parlamentare.

Ministrul a sustinut, duminica, la Digi 24 ca a anuntat inca de la inceput ca se afla in Guvern pentru un simplu mandat. Raluca Pruna a precizat ca i s-a spus ca nu a fost o strategie buna sa anunte ca nu are de gand sa duca mai departe mandatele.

"Mi s-a parut de onestitate sa anunt ca sunt aici pana la sfarsitul mandatului. Este exclus sa raman dincolo de acest mandat, pentru ca eu cred ca politica se face prin partide politice", a spus Pruna.

In schimb, crede ea, ar fi o decizie foarte buna daca unii dintre colegii sai ar candida la alegerile parlamentare.

"Ar fi un lucru bun daca unii dintre ei (colegii sai - n.red.) ar putea candida. Ca ar aduce un aer proaspat in unele partide", a adaugat ministrul.

Referitor la faptul ca Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, a criticat faptul ca ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a comentat o eventuala candidatura la viitoarele alegeri, Pruna a spus ca nu vrea sa faca apreciezi la ceea ce declara colegii sai, dar ca "nu mi se pare lipsit de sens ca anumiti colegi care vor si pot sa intre in politic".

Vezi ce spune si ministrul Sanatatii despre intrarea in politica

Despre Guvernul din care face parte, Pruna a precizat ca mereu a fost atacat, dar ca in ultima vreme unele gesturi de acest gen i se par josnice.

"Atacurile in aceasta perioada poate ca sunt mai de explicat. Dar au existat de la inceput. Au fost mai subtile, prin primavara au inceput sa fie directe si lipsite de nuanta. Pentru mine este de neinteles de ce un Guvern de tehnocrati este invitat intr-o tara intr-un moment grav si (...) care a primit votul Parlamentului este atat de atacat cu atacuri la persoana care sunt atat de josnice", a punctat ministrul.

Raluca Pruna a dat drept exemplu cazul ministrului de Interne, Dragos Tudorache, care a fost numit de Calin Popescu Tariceanu un "nimeni".

"Exemplul cu colegul meu Dragos Tudorache. Faptul ca a fost facut un nimeni de cineva dintr-o functie inalta. Cred ca este o replica josnica, o replica care arata respectul unui om politic fata de un cetatean roman. Daca Dragos Tudorache este tratat asa, care are un nume, indraznesc sa cred ca orice roman care nu face politica este un nimeni pentru Tariceanu", a mentionat Raluca Pruna.

Dragos Tudorache a fost propus, marti, pentru functia de ministru de Interne, dupa ce Petre Toba a demisionat.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Pruna alegeri parlamentare, #Pruna atacuri Guvern, #Pruna mandat ministerul Justitiei , #ministrul Justitiei