Raluca Pruna, despre motiunea ce o vizeaza: Astept votul. In functie de rezultat, o sa iau o decizie

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 21:17
2871 citiri
Raluca Pruna, despre motiunea ce o vizeaza: Astept votul. In functie de rezultat, o sa iau o decizie
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat luni, la finalul dezbaterilor privind motiunea simpla pe Justitie din plenul Camerei Deputatilor, ca asteapta rezultatul votului de miercuri din plen, urmand ca, in functie de deznodamantul motiunii, sa ia o decizie.

"E prematur sa ma pronunt. Astept votul de miercuri si, in functie de rezultatul votului de miercuri, o sa pot sa imi fac propria reflectie si sa iau o decizie", a spus ministrul Justitiei, la finalul dezbaterilor din Parlament, potrivit News.ro.

Prima motiune la adresa unui ministru al Cabinetului Ciolos

Dezbaterea motiunii impotriva ministrului Justitiei a avut loc cu o prezenta redusa a deputatilor, singurii care au luat cuvantul fiind reprezentantii grupurilor ALDE si UDMR. Raluca Pruna a fost criticata de catre deputatul ALDE, Steluta Cataniciu, ce i-a reprosat ministrului Justitiei ca nu are nicio strategie de gestionare a sistemului judiciar.

"Ne-ati apostrofat aici pe noi, cati am fost in Parlament, spunand ca motiunea noastra simpla este o caricatura. De fapt dumneavoastra si Guvernul din care faceti parte, puteti spune orice doriti, puteti face orice doriti pentru ca nu v-ati luat niciun angajament atunci cand ati preluat guvernarea. Ati venit la Ministerul Justitiei fara un program, fara o strategie (...) Faceti pe ministrul Justitiei pentru a va folosi propria tara in mod cinic ca material didactic, astfel incat in CV-ul dvs. sa apara calitatea de ministru in speranta unei viitoare avansari la Comisia Europeana", a spus Cataniciu de la tribuna Parlamentului.

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras, a spus ca partidul urmeaza sa ia o decizie asupra votului pe aceasta motiune.

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, intitulata "Drepturile omului nu sunt un lux", initiata de ALDE si semnata de 53 de parlamentari, printre care Victor Ponta, Daniel Constantin sau Sebastian Ghita, a fos dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, urmand ca miercuri plenul Camerei sa voteze motiunea simpla.

Ideea centrala a motiunii ALDE este aceea ca ministrul Justitiei nu trateaza drepturile si libertatile cetatenesti cu deferenta cuvenita, mai ales in ceea ce priveste modul in care Guvernul a solutionat problema interceptarilor, generata de catre decizia Curtii Constitutionale din februarie, potrivita careia SRI nu poate face interceptari in cauze de natura penala.

"Din pacate, ceea ce ati facut pana astazi demonstreaza ca nu este de ajuns sa citesti si sa traduci legislatia europeana pentru a intelege principiile fundamentale ale sistemelor de drept ale natiunilor civilizate", i se reproseaza Ralucai Pruna in textul motiunii simple.

Totodata, semnatarii textului subliniaza ca nu se simt confortabili cu faptul ca "Uniunea Europeana este deservita de functionari care nu impartasesc principiile si valorile fundamentale ale constructiei europene si care indeamna la nerespectarea lor".

Motiunea simpla se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti. ALDE are insa doar 23 de deputati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motiune simpla ministrul Justitiei, #motiune simpla Raluca Pruna , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza Huzum
Huzum
rank 2
Du-te fa acasa ca esti pe langa ...