PSD depune motiune simpla impotriva ministrului Justitiei: Si minciuna poate sa ucida

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 15:26
3011 citiri
PSD depune motiune simpla impotriva ministrului Justitiei: Si minciuna poate sa ucida
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca PSD depune luni, la Camera Deputatilor, o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna. Motiunea se numeste "Si minciuna poate sa ucida" si este a doua motiune simpla impotriva ministrului.

"Se depune astazi. Textul motiunii e deja redactat si va fi depus astazi (luni - n. red.). Sunt toate sansele ca maine (marti - n. ed.) sa se dezbata si tot maine sa se voteze in plen", a spus Dragnea, la Parlament.

Liviu Dragnea a mai spus ca "isi recunoaste vina" ca prima motiune simpla impotriva lui Pruna nu a fost votata de parlamentarii PSD.

"Motivele expuse atunci nu ne-au convins pe noi ca era cazul a se depune o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei", a adaugat Dragnea.

"Declaratiile publice pe care le-a facut doamna ministru al Justitiei noua ni se par foarte grave. Nu cred ca va tine seama domnul prim-ministru. Doamna ministru are posibilitatea (...) sa poata sa explice ce a vrut sa spuna", a mai spus Dragnea.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a recunoscut, joi, la CSM, ca a mintit la CEDO, cand a spus ca dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru 7 penitenciare. Raluca Pruna a fost prezenta la CEDO in iunie 2016.

Referindu-se la motiunea simpla a PSD pe tema justitiei, si copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a spus luni ca nu a discutat in conducerea partidului daca parlamentarii formatiunii o vor sustine sau nu. Acesta s-a declarat insa convins ca majoritatea alesilor ALDE vor vota textul PSD.

"Nu vreau sa credeti ca suntem intr-o competitie. Ieri (duminica - n. red.) am avut o discutie cu colega noastra Steluta Cataniciu (...) Domnia sa a propus acest lucru. Am aflat ca si PSD, de fapt presedintele partidului, domnul Dragnea, a vorbit de posibilitatea unei motiuni simple pe justitie.

Nu am discutat aceasta problema in detaliu in conducerea partidului, dar cred ca majoritatea colegilor vor sustine un astfel de demers", a declarat Tariceanu, conform Mediafax.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#motiune simpla Raluca Pruna PSD, #PSD motiune simpla ministru Justitie, #Raluca Pruna mintit CEDO , #ministrul Justitiei