R. Turcan: Opozitia blocheaza dezbaterile pe reformele initiate de PD-L si Basescu

Marti, 15 Martie 2011, ora 23:23
1090 citiri
R. Turcan: Opozitia blocheaza dezbaterile pe reformele initiate de PD-L si Basescu

Social-democratii si liberalii recurg la tertipuri pentru a bloca dezbaterile pe tema reformelor initiate de PD-L si de presedintele Traian Basescu, afirma vicepresedintele democrat-liberalilor Raluca Turcan, facand referire la proiectul de modificare a Constitutiei si la Codul muncii.

"Aud ca USL discuta despre propriul proiect de Constitutie. Asta dupa ce discuta despre propriul proiect de Cod al muncii. Si tot asa ... Ca regula: cand presedintele Basescu si PDL pornesc o dezbatere despre o masura de reforma necesara, PSD si PNL recurg la toate tertipurile pentru a bloca orice solutie si pentru a distrage atentia de la fondul discutiei, creand o dezbatere paralela. Crearea unei discutii paralele este o veche diversiune ...", spune Raluca Turcan, intr-o declaratie data publicitatii marti.

In acelasi sens, si rezultatul referendumului pentru parlamentul unicameral nu a putut fi aplicat pana in prezent tot din cauza tergiversarilor PSD si PNL, sustine democrat-liberala.

"Cine isi mai aminteste, de exemplu, despre referendumul pentru parlament unicameral? Poate PNL si PSD ar trebui sa-si aminteasca, pentru ca au facut tot ce este politic posibil pentru a tergiversa, pentru a bloca, pentru a ingropa orice discutie care ar fi putut duce la aplicarea rezultatului referendumului", arata Raluca Turcan.

Ea subliniaza ca reformele economice din ultimul an trebuie completate de reforme politice, iar pentru ca discutia despre reforme sa aiba loc, este nevoie de consens si de vointa politica "pentru a nu ramane la stadiul discutiei dintre politicieni, asa cum doresc PNL si PSD".

Vicepresedintele PD-L considera ca declaratia sefului statului despre renuntarea la un an de mandat, pentru ca astfel sa se reduca frecventa anilor in care au loc alegeri, poate fi rezumata la un singur cuvant: "vointa".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara la TVR, ca ar fi dispus sa cedeze un an din actualul mandat prezidential de cinci ani in schimbul unei solutii practice prin care sa se reduca frecventa anilor electorali, precum cuplarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare.

Seful statului considera ca revenirea la un mandat prezidential de patru ani, prin modificarea Constitutiei in acest sens, ar reprezenta o adaptare la realitatile politice din Romania.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Raluca Turcan PDL Basescu, #motiune cenzura Codul Muncii , #PDL