Raluca Turcan: Sistemul sanitar se va intoarce cu 20 de ani in urma

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 20:38
2006 citiri
Raluca Turcan: Sistemul sanitar se va intoarce cu 20 de ani in urma
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan sustine ca sistemul sanitar din Romania "se va intoarce in timp 20 de ani, cu deciziile actualului ministru".

Raluca Turcan afirma, intr-un comunicat, ca ministrul Eugen Nicolaescu doreste "distrugerea retelelor private de sanatate din Romania in detrimentul platitorului cinstit de asigurari de sanatate'.

"Filosofia marxista a acestui ministru spune cam asa: 'De ce sa dam posibilitatea romanilor sa aleaga, pe banii lor, intre un sistem public de sanatate aproape de coma si un sistem privat care a dovedit ca se poate dezvolta chiar si pe timp de criza? De ce sa aiba romanii dreptul sa aleaga intre a sta la coada si a fi tratati decent?' Ministrul Sanatatii a decis acum ca nu putem decide ce sa facem cu banii nostri, platiti luna de luna statului, si ca el stie mai bine ce este in avantajul romanilor", a subliniat Turcan.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca in contractul-cadru pe 2013, care va intra in vigoare cel mai probabil la data de 1 martie, va fi sistata finantarea din fondurile Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate pentru unitatile spitalicesti private, pentru ca fondurile publice sa ajunga la spitalele publice.

"In contractul-cadru 2013 care va intra, sper, in vigoare la 1 martie, vom sista finantarea din fondurile Casei pentru unitatile spitalicesti private. Astfel incat toti banii publici - vorbim de fondul unic national de asigurari sociale de sanatate - sa mearga catre spitalele publice. Circa 10 la suta, cat exista finantare pentru sectorul privat, in felul acesta, cu 10 la suta va creste fondul alocat spitalelor pentru perioada urmatoare. Ceea ce, impreuna cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie si terapie intensiva, sper ca va asigura o finantare superioara a spitalelor si va micsora din nemultumirile cetatenilor", a subliniat Eugen Nicolaescu.

El a precizat ca este clar ca nu se vor putea rezolva toate problemele, intrucat nu exista fonduri suficiente, dar se pot rezolva prioritatile din sistem, dandu-se astfel un semnal pozitiv catre populatie.

"Eu sunt liberal si ar fi trebuit sa fiu primul care sa spun ca da, sa le dam, sa facem, sa... Nu. Sunt liberal, raman in continuare liberal, dar consider ca banul public, in acest moment, este atat de putin, incat el trebuie foarte bine cumpanit, foarte bine chibzuit", a subliniat ministrul.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Turcan critica Nicolaescu, #Turcan Nicolaescu spitale private , #PDL