Vice PDL: Victor Ponta vrea bacalaureat cu pacaleli

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 18:07
1982 citiri
Vice PDL: Victor Ponta vrea bacalaureat cu pacaleli

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan considera ca prim-ministrul Victor Ponta ii minte pe profesori si pe liderii de sindicate, intr-o perioada in care are loc examenul de bacalaureat.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, deputatul PDL face un apel catre liderii de sindicat si catre toate cadrele didactice "sa respinga minciunile electorale ale premierului si sa ceara ce li se cuvine: bani pentru naveta scolara, fonduri pentru examenele nationale si un Cod Etic clar, echilibrat si la nivelul standardelor europene".

Bacalaureatul, pus in pericol de slaba finantare. Ponta: Sa rezolvam fara sa cutremuram sistemul

"Interesele electorale ale lui Victor Ponta sunt mai presus de orice. Nu-i pasa de educatie, nu-i pasa de profesori sau de noua generatie. Vrea doar voturi obtinute prin minciuni pe banda rulanta. Acum premierul pregateste si anunta cu surle si trambite ca va institui o serie de masuri prin care va reduce norma didactica", sustine Raluca Turcan.

Aceasta noteaza ca Ministerul Educatiei Nationale nu a anuntat o astfel de masura, iar sindicatele nu au solicitat modificarea la pachet a normei didactice in intreg sistemul.

Bac 2014 - Ponta lauda organizarea si olimpicii: cat mai multe premii dam

In opinia deputatului PDL, ministru al Educatiei in Guvernul alternativa al democrat-liberalilor, urgentele din sistemul educational, care trebuie rezolvate, sunt fondurile extrem de mici pentru plata profesorilor care sunt implicati in examenele nationale, nedecontarea transportului scolar pentru elevi si profesori, precum si o dezbatere pentru Codul Etic.

"De mai bine de doi ani Ministerul Educatiei nu a reluat, in mod real, dezbaterea pentru Codul Etic. In contextul examenelor si a remunerarii deficitare a profesorilor este posibil sa asistam si in acest an la fraude in cadrul examenului de bacalaureat. Prin practica exersata si tot mai des sanctionata de DNA, Guvernul Ponta nu face altceva decat sa invite profesorii si elevii la frauda", a mai afirmat vicepresedintele PDL.

F.N.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Raluca Turcan Ponta bacalaureat, #Turcan minciuni Ponta, #Turcan urgente Educatie , #PDL