Raluca Turcan, despre calendarul votarii Guvernului Orban: Ne asteptam la ce e mai rau

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 22:27
6510 citiri
Raluca Turcan, despre calendarul votarii Guvernului Orban: Ne asteptam la ce e mai rau
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Vicepremierul propus in Guvernul Orban, Raluca Turcan, afirma ca nu presedintele Klaus Iohannis a facut structura Executivului si crede ca s-ar putea obtine o majoritate parlamentara care "sa se poata uni si in perspectiva unor alegeri anticipate".

Intrebata despre calendarul votarii Guvernului, Turcan a spus: "Ne asteptam la ce e mai rau, nu s-a schimbat deloc abordarea abuziva din perioada domnului Dragnea".

"Presedintele nu a facut structura Guvernului, ci a existat o consultare in care premierul desemnat Ludovic Orban i-a prezentat numele la care s-a gandit pentru a ocupa functiile guvernamentale. (...) Ca sa ajungem la o Romanie normala (...) trebuie ca, dupa inlaturarea acestui guvern, sa pui ceva in loc, baza pentru o reconstructie ulterioara", a declarat Raluca Turcan, joi seara, intr-o emisiune la B1 TV.

Turcan spune ca nu exclude la PNL sa obtina o majoritate parlamentara care sa sprijine Guvernul in luarea unor masuri administrative, dar care "sa se poata uni si in perspectiva unor alegeri anticipate", care ar putea avea loc anul viitor.

De asemenea, liderul liberal spune ca primele masuri pe care trebuie sa le ia viitorul Executiv sunt rectificarea bugetara, intrucat nu sunt fonduri pentru plata unor indemnizatii, legea bugetului de stat pentru anul viitor, nominalizarea unui comisar european, "blocata din ambitia doamnei Viorica Dancila de a-si numi prietena intr-o functie pentru care nu indeplinea criteriile de integritate", precum si masuri in domeniul educatiei si organizarea examenului de rezidentiat.

Turcan a subliniat ca este important ca Executivul sa fie "investit cat mai repede".

Raluca Turcan a declarat, totodata, ca salariul minim nu se creste "din pix, in biroul unui ministru", subliniind ca PNL sustine majorarea veniturilor, insa doreste ca masurile de acest gen sa aiba sustinere in economie.

"Un salariu minim nu se creste din pix, intr-un birou de ministru. Sunt niste indicatorii care cu totii trebuie sa contribuie, astfel incat mediul privat sa nu se blocheze. Mai mult, poti sa ajungi la inflatie, adica ceea ce s-a intamplat in ultimii trei ani de zile. (...) Ceea ce s-a dat cu o mana s-a luat cu doua, exact asa se poate intampla daca salariul minim nu are o ancorare in economia reala", a mai spus vicepremierul desemnat.

Aceasta a reafirmat ca "tot ceea ce inseamna majorare de pensii nu este afectata" de programul PNL, dar viitorul guvern doreste "sustenabilitate pe termen lung" atunci cand se fac majorarile de venituri.

"Legea pensiilor se respecta si sustinem majorarea pensiilor exact cum prevede legea actuala, in raport cu rata inflatiei si cu salariul mediu", a explicat Turcan.

Aceasta a subliniat ca si programul de majorari salariale va fi respectat, insa sunt categorii de bugetari "care trebuie sa se teama", ea referindu-se aici la cei care sunt angajati pe criterii politice, a caror singura calitate este "apartenenta la un clan clientelar".

In ceea ce priveste negocierile politice pentru sustinerea Guvernului Orban, Raluca Turcan sustine ca PNL "stia foarte bine" ca dupa trecerea motiunii de cenzura, Pro Romania va avea o alta abordare, dar si ca armonizarea proiectelor tuturor celor care au contribuit la succesul motiunii de cenzura "nu reprezinta un demers imposibil".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Raluca Turcan Guvern Orban , #PNL