Cine a furat PNL si unde l-a ascuns?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 18:47
4245 citiri
Cine a furat PNL si unde l-a ascuns?

O intrebare si mai buna ar fi daca mai are cineva, de fapt, nevoie de PNL. In conditiile in care toata treaba opozitiei a fost facuta dupa alegerile din decembrie fie de Klaus Iohannis, fie de oameni in strada, cele doua parti sincronizandu-se perfect in blocarea PSD, cui ii mai arde astazi sa afle ce s-a intamplat cu liberalii, unde s-au ascuns si cand au de gand sa revina in politica?

Si totusi, intr-un stat cat de cat normal, aceasta ar fi trebuit sa fie intrebarea de pe buzele tuturor celor interesati de viata politica, de bunul mers al statului, de drept sau nu, si de ceea ce obisnuim sa numim democratie.

Avand in vedere ca protestele din strada si presedintele au reusit sa blocheze PSD cum opozitia nu ar fi reusit nici daca PNL era viu si prezent, asta explica in parte lipsa de interes in privinta sortii liberalilor. Ce-i drept, protestele din strada au actionat ca presiune asupra social-democratilor intr-un mod in care niciun partid din opozitie nu ar fi reusit sa o faca.

Iar Klaus Iohannis a avut si i s-au pus la dispozitie parghii la care, la fel, nu ar fi putut apela niciun partid din opozitie, oricat de viu, destept si activ ar fi fost. Dar chiar si asa, exista momente cand de dragul democratiei si sanatatii statului de drept ar fi fost recomandat sa se auda vocea unui partid din opozitie.

Mai cu seama in cazul scandalului care tine agenda publica de aproape doua saptamani - tentativa Guvernului de a trece proiectele ordonantelor de urgenta privind gratierea si modificarile la codul penal si de procedura penala. A fost si este ocazia perfecta pentru ca PNL sa demonstreze ca pierderea alegerilor nu a insemnat si disparitia partidului intr-un concediu pe termen nelimitat.

Singurul lucru pe care liberalii l-au putut articula pe marginea subiectului ordonantelor de urgenta ale PSD privind gratierea si modificarile la codul penal a fost, din pacate, ca in secunda doi, daca ele vor fi trecute totusi, ei vor depune motiune de cenzura.

Nicio alta pozitie, niciun proiect alternativ care sa demonstreze un minim interes totusi fata de problemele pe care oricine le poate recunoaste si admite ca exista in functionarea unor institutii sau mecanisme din cadrul justitiei. Singura problema pe care au recunoscut-o a fost aglomerarea din penitenciare, pentru care liberalii au propus bratari electronice si constructia unor inchisori private.

Teodor Atanasiu a recunoscut, intr-o emisiune la Realitatea Tv, ca in PNL inca nu s-a cazut la pace intre cele doua tabere, vechii liberali si fostii pedelisti, si ca inca se discuta despre modul in care sa se raporteze la regimul lui Basescu. E ca dezbaterea calugarilor despre sexul ingerilor in timp ce Constantinopolul cadea in mainile turcilor...

Intr-un fel, imaginea pe care declaratia lui Atanasiu ne-o lasa despre PNL azi e aproape corecta. Fiecare iesire a Ralucai Turcan, presedinte interimar al partidului totusi, seamana cu mesajul unui purtator de cuvant care ne anunta ca PNL nu si-a revenit din socul alegerilor si, vestea cu adevarat proasta, nici macar nu se cauta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#lupte putere PNL, #PNL opozitie , #presedinte PNL
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Nu cred ca cineva isi propune sa fure ceva de valoare zero.
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Fleca să-ți citesc ma/tă ce debitezi!!