Gorghiu a creat un precedent. Liberalii care mai chiulesc la voturi importante vor fi sanctionati

Luni, 08 Mai 2017, ora 16:16
1750 citiri
Gorghiu a creat un precedent. Liberalii care mai chiulesc la voturi importante vor fi sanctionati
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Dupa ce doi senatori PNL au lipsit de la votul de saptamana trecuta din Comisia Juridica, atunci cand s-a decis gratierea coruptilor, conducerea liberalilor a decis ca pe viitor astfel de cazuri vor fi sanctionate.

"Azi, in Biroul Permanent National, am propus si s-a decis in unanimitate ca, atunci cand colegi de-ai nostri lipsesc la voturi importante cu asteptari mari din partea opiniei publice, atunci politic sa recurgem la sanctiunile prevazute in statut. Sanctiunile sunt graduale, de la imposibilitatea de a vota in anumite sedinte, inclusiv pana la suspendarea din partid pe diferite perioade", a declarat Raluca Turcan, dupa ce saptamana trecuta scria pe Facebook ca nu poate trece cu vederea lipsa liberalilor de la voturile importante.

Intrebata daca a avut vreo discutie cu Alina Gorghiu, una dintre cele care au absentat miercuri de la lucrarile Comisiei Juridice, cand s-a votat gratierea pedepselor pentru fapte de coruptie, alaturi de Nicoleta Pauliuc care insa are o problema de sanatate, Turcan a raspuns ca nu vorbeste despre persoane, ci despre "un principiu care este foarte sanatos pentru a face diferenta intre PNL si PSD".

"Doamna Pauliuc este in spital si are o problema grava de sanatate, asadar, dumneai va fi inlocuita pe o perioada mai lunga de timp de colegi de-ai nostri din Senat. In rest, nu vorbesc despre persoane si lucrul acesta as vrea sa fie bine inteles, pentru ca acum a fost situatia de la Senat in Comisia Juridica, maine poate sa fie o alta comisie. Ne raportam la un principiu care este foarte sanatos pentru a face diferenta intre PNL si PSD.

Din nefericire (...) s-a transmis in spatiul public ideea unei pactizari a PNL cu PSD din cauza unor absente in momente importante, ori lucrul acesta e daunator partidului per ansamblu si orice membru de partid trebuie sa inteleaga ca interesul public si interesul PNL sunt mai presus decat orgoliul sau interesul unei persoane. (...)

Nu ma refer punctual la Alina Gorghiu. Chiar daca exista un mare deliciu de a titra Turcan se razboieste cu Gorghiu, nu ma refer la Alina Gorghiu, ma refer la un principiu pe care, daca nu-l respectam, PNL-ului ii va fi din ce in ce mai greu sa spuna ca e diferit de PSD", a afirmat Turcan.

Iata cum si-a justificat Alina Gorghiu absenta de la votul pe gratierea coruptilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Turcani sanctiuni PNL lispa vot, #Turcan Gorghiu absenta vot , #presedinte PNL
Comentarii